avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, sunt in concubinaj de 11 ani, nu avem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, sunt in concubinaj de 11 ani, nu avem copii, in acest ...

Buna ziua, sunt in concubinaj de 11 ani, nu avem copii, in acest timp am construit o casa care este pe numele meu, nu ne mai intelegem si concubinul ma ameninta sa-i dau jumatate din pretul casei, in acest timp numai eu am lucrat avand un venit stabil, daca donez casa parintilor mei mai are vreun drept? Sau ce asi putea face sa evit instanta de judecata?
Cel mai recent răspuns: Simi77 , utilizator 14:08, 20 Octombrie 2023
Daca donati casa si el are acte doveditoare ca a contribuit la cheltuielile pentru edificarea casei nu schimba cu nimic situatia. Important este daca el poate sa faca o dovada ca a contribuit.

Simi77 a scris:

Buna ziua, sunt in concubinaj de 11 ani, nu avem copii, in acest timp am construit o casa care este pe numele meu, nu ne mai intelegem si concubinul ma ameninta sa-i dau jumatate din pretul casei, in acest timp numai eu am lucrat avand un venit stabil, daca donez casa parintilor mei mai are vreun drept? Sau ce asi putea face sa evit instanta de judecata? Casa a fost construita in 2014.

Acte doveditoare nu are, facturi, chitante, sau alte plati facute de pe numele lui.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
Simi77, utilizator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt doar amenintari fara valoare daca nu poate dovedi ca a contribuit la constructia casei sau la alte imbunatatiri , d-voastra nu aveti nici o obligatie fata de el si chiar daca va v-a actiona in instanta si v-a dovedi ca a contribuit cu ceva , are doar un drept de creanta pentru sumele respective , nicidecum sa primesca jumatate din valoarea casei .
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dumnealui are dovezi, le poate prezenta in instanta daca intenteaza proces. Nu-i dati nimic, sa intenteze proces si sa aduca dovezile pe masa judecatorului.
Va multumesc, sunt mai linistita dupa raspunsurile primite, si nu voi ceda la nicio amenintare doar ce i se cuvine prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj - partaj carmen cucu carmen cucu Am trait timp de 12 ani in concubinaj . Mama mea mi-a dat 45.000 lei vechi acum 11 ani iar parintii lui 20.000 lei vechi pt a cumpara o casa cre a costat ... (vezi toată discuția)
Am construit împreună cu partenerul meu o casă care este pe numele meu. ce drepturi au el și fiul său asupra proprietății mele? Simi77 Simi77 Sunt in concubinaj cu un domn. Intre timp am construit o casa impreuna care este pe numele meu. Doresc sa stiu ce drepturi are el sau fiul sau dintr-o alta ... (vezi toată discuția)