Bună seara! La noul loc de munca se cere sa duc dovada de vechime totala în munca pentru a se stabili numărul total de zile de concediu la care am dreptul în funcție de aceasta vechime. De unde se poate lua o dovada cu perioada totala, nu doar de la ultimul loc de munca? Mi-am făcut cont online la CNPP ( Casa de pensii ) și am observat ca în aplicația lor apare toate situația mea: cotizații anuale, lunare, și la fiecare angajator în parte. Acel raport poate fii valabil?
Nicio institutie nu va poate elibera ceea ce solicita angajatorul dvs. (dovada de vechime totala în munca)
1. Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca. In situatia in care , nu s-a intocmit carnet de munca, dovada se face prin adeverinte de vechime.
2. Dupa 01.01.2011, dovada vechimii in munca se face cu adeverintele de vechime eliberate de fiecare angajator in parte , obligatie mentionata in HG 905/2017 si art.34 alin.5 C.mun.
3. Inspectorate Teritoriale de Muncă va pot elibera un extras revisal care cuprinde informatii privind situatia contractelor individuale de munca transmise pe numele dvs in baza de date, dupa 01.01.2011. In acest sens, depuneti o cerere , copie CI si se va achita o taxa de 20 de lei.
Inspectoratul teritorial de muncă în cauză eliberează documentul, în baza registrului electronic transmis de angajator, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
Vechime in munca
robertbos
Buna seara,
Lucrez la o firma ca inginer si avem un contract colectiv de munca (CCM) si fiecare angajat un contract individual de munca (CIM).
Atasat la CCM ... (vezi toată discuția)