avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas inainte de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas inainte de pensionare

Buna ziua!
Tatal meu a decedat acum o saptamana in urma unui cancer. El inca nu iesise la pensie, avand doar 62 de ani, dar din cauza bolii eram in decurs pentru acordarea unui ajutor de handicap (el nemaiputand sa se deplaseze). Intrebarea mea este - mama mea poate beneficia de pensie de urmas de pe urma tatalui meu desi el nu devenise pensionar? Au fost casatoriti 33 de ani. Ea are 63 de ani. In momentul de fata este in decurs de depunere a actelor pentru a se pensiona. Mentionez ca niciunul nu a fost cadru militar.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
radu.s, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:53, 6 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da , va beneficia de pensie de urmas , nu va fi nici o problema . Pensia dansei va fi de 50% din cea care i s-ar fi cuvenit tatalui dvs. , - chiar daca el nu a avut statutul de pensionar - , dar nu mai putin de 1125 lei .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La alegere.
(1)Pensia proprie.
(2)Pensia de urmas de 50% din ceea ce i se cuvine sustinatorului.
Avand 63 ani-de ce nu si-a deschis inca drepturile la pensie de limita de varsta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotia si copilul supravietuitori alina_puff alina_puff Buna ziua am o intrebare unchiul meu a decedat in urma unei boli cumplite cancer pulmonar si alte complicati am inteles ca copii pot benificia de o ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas luminitaluka luminitaluka sotul meu,pensionar militar cu o activitate de 37 ani in mapn,a decedat anul trecut,eu am 51 de ani si as vrea sa stiu cand pot beneficia de pensie de urmas.Va ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor: deces in familie - ajutor din partea institutiei, pensie de urmas crainic76 crainic76 Buna seara! Va rog sa ma ajutati in legatura cu 2 probleme: 1. Tatal meu a decedat in data de 12 iulie a. c. Eu sunt cadru didactic la o scoala din oras . ... (vezi toată discuția)