avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, asociația de proprietari unde locuiesc a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, asociația de proprietari unde locuiesc a pierdut ...

Bună ziua, asociația de proprietari unde locuiesc a pierdut procesul cu unul dintre vecini și conform deciziei instantei ii datorează 12.000 lei. Conducerea asociației nu a binevoit sa achite sumele către acesta și s-a ajuns la executare silita și la o suma de cca. 25000 lei. Asociația, are acum conturile blocate și urmează sa fie executata, iar conducerea nu a contestat executarea și nu face în continuare nimic. Se poate lua vreo măsură împotriva președintelui sau comitetului pentru prejudiciul creat?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:10, 6 Octombrie 2023
Pai asociatia de proprietari nu poate fi executata dar daca presedintele si comiterul dorm si nu contesta ramaneti asa cu ei in continuare.
Verificati in istoricul postarilor mele ca exista hotarari judecatoresti unde spun ca asociatia nu e vreo firma ca sa fie executata.
Din pacate nu am acces acum la link.
@ Dan1777

Ar fi foarte util să precizați ce reprezintă suma de 12.000 lei acordată proprietarului de către instanță prin hotărârea care reprezintă titlu executoriu.
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2023
robert1958, utilizator
Desi blocul are deja 15 ani, vecinul a cumpărat direct de la dezvoltator un apartament la ultimul etaj care avea câteva pete de apa pe tavan. 99,99% petele respective erau acolo de câțiva ani, pentru ca inițial am dorit sa cumpăr și eu un apartament la ultimul etaj și era în aceeași stare. În câteva săptămâni Vecinul a dat în judecata Asociația și Dezvoltatorul sa repare acoperișul. În apel, s-a împăcat cu dezvoltatorul, iar asociația a rămas cu plata daunelor. Menționez și faptul ca asociația a reparat de mai multe ori acoperișul, inclusiv după prima reclamație a vecinului. Iarăși f important, autorizația de construire s-a dat pentru P+8E cu acoperiș tip terasa necirculata acoperita cu membrana bituminoasa, iar constructorul a făcut șarpanta de lemn acoperita cu sindrila bituminoasa, iar planșeul de la ultimul etaj este din scânduri în loc de beton. Cu toate astea asociația a pierdut și suntem buni de plata. PS: președintele de asociatie era fosta iubita a fiului proprietarului care ne-a dat în judecata (ca să fie telenovela completa).

robert1958 a scris:

@ Dan1777

Ar fi foarte util să precizați ce reprezintă suma de 12.000 lei acordată proprietarului de către instanță prin hotărârea care reprezintă titlu executoriu.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate, depinde ce puteti dovedi in instanta ca au savirsit respectivii. ca nu si-au indeplinit atributiunile Iar executarea silita e valabila:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2023
latka, utilizator


PS: președintele de asociatie era fosta iubita a fiului proprietarului care ne-a dat în judecata (ca să fie telenovela completa).


Adevărată telenovelă, însă ar trebui să respectați hotărârea judecătorească altfel suma va crește ( probabil instanța a acordat și dobânzi penalizatoare pănă la achitarea efectivă a sumei de 12.000 lei ) și în paralel consultați un avocat în privința oportunității chemării în judecată a fostelor organe de conducere ale asociației.

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! referitor la repartizarea cheltuielilor cu privire ... Leonte Liviu Leonte Liviu Bună ziua ! Referitor la repartizarea cheltuielilor cu privire la lucrări (acoperirea cu carton bituminat a acoperișului blocului). ... (vezi toată discuția)
Obligarea la respectarea hotărârii instanței Dan1777 Dan1777 Asociatia de proprietari unde locuiesc este obligata printr-o hotărâre judecătorească sa înlocuiască învelitoarea actuala a acoperișului cu o sindrila ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc modificata anterior ilegal burga_b burga_b Buna ziua! Sunt Presedintele unei Asociatii de Proprietari de foarte putin timp si (deja) ma confrunt cu urmatoarea problema: Un proprietar de la ultimul ... (vezi toată discuția)