avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce urmează în urma soluției? Solutia pe scurt: În ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce urmează în urma soluției? Solutia pe scurt: În baza art. ...

Ce urmează în urma soluției?
Solutia pe scurt: În baza art. 335 alin. 3 Cod procedură penală confirmă Ordonanţa .....emisă de către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria ........ prin care s-a dispus infirmarea soluţiei de clasare dispusă în dosarul penal nr.............al Parchetului de pe lângă Judecătoria ........., şi redeschiderea urmăririi penale în dosarul penal nr..............În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.Definitivă.Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia intimatului şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 05.10.2023.
Ce urmează acum?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornely , utilizator 11:52, 8 Octombrie 2023
Bună ziua! Se vor continua cercetările în dosar .
Buna ziua. Cercetările vor fi efectuate de aceleași persoane care au propus și clasarea dosarului? În competenta cui va reveni aceasta cercetare? E vorba de malpraxis, nu am avocat insa in urma contestatiei mele privind clasarea dosarului, s-a dat solutia din postarea initiala si as vrea sa stiu ce presupune aceasta cercetare. Mulțumesc.
adrian@13 a scris:

Bună ziua! Se vor continua cercetările în dosar .

Bună seara! În mod normal dosarul ar trebui repartizat către un alt procuror . Nu va mai fi soluționat de același procuror care a dat clasare. Cu privire la soluția finală, chiar nu pot specula. E posibil ca după completarea cercetărilor să fie tot clasare sau o alta soluție (renunțare la urmărirea penală sau trimitere în judecată). Totul depinde de probele administrate.
Ma refeream procedural, ce urmeaza: audiere etc. Nu m-am referit la o soluție, ipotetic vorbind. Mulțumesc

adrian@13 a scris:

Bună seara! În mod normal dosarul ar trebui repartizat către un alt procuror . Nu va mai fi soluționat de același procuror care a dat clasare. Cu privire la soluția finală, chiar nu pot specula. E posibil ca după completarea cercetărilor să fie tot clasare sau o alta soluție (renunțare la urmărirea penală sau trimitere în judecată). Totul depinde de probele administrate.

Bună dimineața! Activitățile procedurale ce urmează a fi efectuate se stabilesc în concret de către procurorul și polițistul judiciar în fiecare dosar. Este posibil ca în ordonanța emisa de prim procuror și confirmată de instanță, să fie menționate o serie de activități sau măcar aspectele care mai trebuie lămurite în dosar.

Alte discuții în legătură

Clasare cauza de malpraxis medical prin prescriptia raspunderii penale Marcel2017 Marcel2017 Va supun atentiei urmatoarea spetă de malpraxis medical: Am depus plangere împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr.... emisă de ... (vezi toată discuția)
Plangere prim procuror viorelv viorelv Am făcut plângere împotriva soluției de clasare a procurorului de pe lângă judecătorie la prim procurorul de le lângă Tribunal, acesta a admis ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare/penal georgem80 georgem80 Buna seara, Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt. In 12 August .2016 a fost inregistrat la ... (vezi toată discuția)