Va supun atentiei urmatoarea spetă de malpraxis medical:
Am depus plangere împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr.... emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria X, menţinută prin Ordonanţa nr. ....a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Y, iar aceasta a fost respinsa ca neîntemeiată în baza art. 341 alin. 6 lit. a Cpp, fără cale de atac.
La plângere am atasat si Încheierea plenară a Judecatorului de drepturi si libertati privind durata procesului penal prin care mi-a fost admisa contestatia. In acest documentul se constata că complexitatea medie a cauzei precum si perioadele de timp de inactivitate nejustificate in nici un fel de organele de urmarire penala, au dus la tegiversarea si intr-un final clasarea cauzei penale cu privire la comiterea infractiunii de ucidere din culpa intrucat a intervenit prescriptia raspunderii penale (8 ani de la savarsirea infractiunii).
Încheierea plenară a Judecatorului de drepturi si libertati privind durata excesiva a procesului penal care a dus la clasarea cauzei penale cu privire la comiterea infractiunii de ucidere din culpa intrucat a intervenit prescriptia raspunderii penale (8 ani de la savarsirea infractiunii), nu a cantarit suficient de mult incat sa se redeschida urmarirea penala?
Suspectul a fost achitat nu pentru ca este nevinovat, ci pentru ca a intervenit prescriptia.
In aceasta faza, dupa epuizarea tuturor căilor de atac interne, mă pot adresa la CEDO?
Multumesc.
Solutia de clasare dispusa de procuror, respectiv mentinuta de prim-procuror, poate fi atacata cu plangere la judecatorul de camera preliminara, in termen de 20 de zile de la comunicare (din cele descrise pare ca nu ati formulat-o inca).
Deci daca acest termen nu este depasit, puteti formula plangerea.
In opinia mea, ar trebui sa apelati la un avocat cu care sa va sfatuiti si care sa va asiste/reprezinte pe
Daca aveti nevoie de ajutor, ma puteti contacta in privat pe mine sau orice alt coleg avocat.
Multumesc pentru raspuns.
In acest moment exista un document emis de instanta (Incheiere finala camera preliminara) prin care în baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod de procedură penală se respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de subsemnata împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr...... emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria X, menţinută prin Ordonanţa nr. ...... a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Y, fără cale de atac.
Aceasta solutie nu ma satisface cu atat mai mult cu cat Judecatorului de drepturi si libertati a admis plangerea mea privind durata excesiva a procesului penal care a dus la clasarea cauzei penale cu privire la comiterea infractiunii de ucidere din culpa intrucat a intervenit prescriptia raspunderii penale (8 ani de la savarsirea infractiunii).
Deci ati formulat plangere la judecatorul de camera preliminara. Nu precizaseti acest lucru. Ati depus si aceasta incheiere de admitere a contestatiei cand ati sustinut plangerea in fata judecatorului de camera preliminara?
Da, am depus, se regaseste si in dosarul online la "Documente la dosar". De aceea am ramas nedumerita cand am vazut online (deocamdata nu se poate deschide documentul) solutia data de incheierea finala camera preliminara.
"În baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod de procedură penală respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petenta împotriva soluţiei de clasare cuprinsă în Ordonanţa nr..... emisă de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria ...., menţinută prin Ordonanţa nr. .... a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul ...... În baza art. 275 alin. (2) Cod procedură penală obligă petenta la plata sumei de 50 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia petentei, intimatului şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 03.10.2024."
Plâgere la cedo ?
S.GAFY
In anul 2011, decembrie, am fost citat la un organ de politie pentru a mi se aduce la cunostinta ca in urma cu 10 ani in anul 2001 as fi semnat un ordin de ... (vezi toată discuția)