avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer functionar public

Buna ziua!
Sunt functionar public si am fost admis prin transfer la cerere la alta institutie publica. Am inteles din lege ca angajatorul poate refuza transferul , binenteles motivat. La compartimentul meu acum nu este lipsa personal, si am si om inlocuitor. Ce pot face eu daca nu isi da acordul de transfer? (unde ma duc pe un salar mai mare )
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2023
Siramos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 5 Noiembrie 2023
Cred ca ar fi bine sa depuneti cererea si apoi , in functie de rezolutie, sa reveniti cu detalii.
Eu trebuie sa mai pun cerere pentru aprobare transfer? acum astept sa vina actul de acceptare transfer de la institutia care m-a admis.
Autoritatea sau instituția publică în cadrul căreia s-a aprobat transferul la cerere al funcționarului public înștiințează în termen de 2 zile lucrătoare de la data aprobării cererii de transfer autoritatea sau instituția publică în cadrul căreia își desfășoară activitatea funcționarul public despre aprobarea cererii de transfer.

Conducătorul autorității sau instituției publice de la care se transferă funcționarul public are obligația să emită actul administrativ de modificare a raporturilor de serviciu sau, în situația în care este afectată derularea corespunzătoare a activității la nivelul structurii în care este încadrat funcționarul public, să comunice refuzul motivat al transferului la cerere, în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea înștiințării.

Transferul la cerere operează de la data modificării raportului de serviciu, stabilită prin actul administrativ emis de conducătorul autorității sau instituției publice de la care se transferă funcționarul public și care nu poate depăși 30 de zile calendaristice de la data emiterii actului administrativ.
Buna ziua! S-a primit si pentru mine o solicitare de transfer la un nou loc de munca pe un post similar, dar inca nu am aflat raspunsul final, dar am o neclaritatate si va rog sa ma elucidati: care este diferenta intre transferul in interesul serviciului si transferul la cerere si daca la transferul in interesul serviciului mai e nevoie de aprobarea conducatorului institutiei la care activez in prezent daca suntem 4 persoane care facem aceeasi munca de ani de zile!?
Buna ziua! Institutia publica la care activez a primit solicitarea de la institutia publica unde doresc sa activez in viitor, dar inca nu am aflat raspunsul final! In aceeasi situatie ma aflu si eu , am si eu inlocuitori si mai ales ca munca ce o fac eu din 1 ianuarie 2024 se preda la alte institutii! Daca primesc refuzul , bineinteles motivat ce e de facut?

Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii ... Majin Majin Buna ziua! Ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii de stat pentru a ma transfera dar unitatea in care lucrez refuza transferul? (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa ma transfer la o alta institutie publica, ... Alexandra#incapot Alexandra#incapot Buna ziua, Doresc sa ma transfer la o alta institutie publica, insa angajatorul meu refuza verbal aceasta aprobare pe motiv-lipsa personal. Cum pot aborda ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt functionar public intr-o institutie publica locala ... dumyonescu dumyonescu buna ziua! sunt functionar public intr-o institutie publica locala si doresc sa merg prin transfer in administratie publica centrala.Credeti ca pot sa fac ... (vezi toată discuția)