avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxe vamale aberante
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxe vamale aberante

Am trimis pe 14 septembrie un colet cadou în Algeria. Pe 26 septembrie a ajuns în Algeria iar de atunci nu am primit nici o actualizare a statusului coletului. Pe 6 octombrie am primit actualizare în aplicația de tracking ca este deja intrat în România și întors înapoi la BSI București. Fără nici o notificare în prealabil.
Azi am fost să văd ce s-a întâmplat, coletul ajungând la poșta vamală din Brașov.
Nu am putut să îl ridic pentru ca mi s-a spus ca trebuie să merg mai întâi la un comisionariat vamal.
Transportul coletului a fost 420 lei. Acum mi se cere declarație vamală pentru reimport care costă peste 700 lei.
Coletul a venit intact și sigilat iar pe el scrie ca a fost returnat fără motiv și fără taxe externe.
De ce mi se mai cere să plătesc taxe în condițiile în care este vorba de propriul meu colet care nici măcar nu a ieșit din vama Algeriei și nici măcar nu a fost livrat?
Atunci când l-am expediat, la poșta vamală, a fost verificat de către vameș și totul a fost în regulă.
Nu este primul colet pe care îl trimit in Algeria și niciodată nu am avut probleme.
Ce mă sfătuiți să fac? Există o posibilitate în așa fel încât să evit acele taxe vamale? Chiar și doamna de la comisionariatul vamal mi-a spus ca este aberant sa achit taxe vamale pentru propriul meu colet, dar ca asa este legea, ca inainte nu se cerea acest lucru și pentru persoanele fizice, dar noua lege așa spune.
Mi-e frică să mai trimit un alt colet, pentru ca risc sa plătesc iar aceste taxe vamale uriașe, în caz de retur.
Aștept sfatul dvs.
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2023
mihaela.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxe vamale pe colet de tip cadou manolachealex manolachealex Din cate am inteles de la niste prieteni, daca primesti un cadou din SUA sau China sau orice alta tara care nu e membra a Uniunii Europene trebuie sa platesti ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale prea mari dimlight dimlight Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Valoare despagubire posta romana - colet extern retur pierdut ? superbus superbus Buna ziua Ma confrunt cu o situatie inedita si foarte neplacuta. Apelez la ajutoru d-voastra pentru a gasi raspunsul la aceasta problema. Sa expun pe ... (vezi toată discuția)