avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxe vamale pe colet de tip cadou
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxe vamale pe colet de tip cadou

Din cate am inteles de la niste prieteni, daca primesti un cadou din SUA sau China sau orice alta tara care nu e membra a Uniunii Europene trebuie sa platesti 24% din pretul produsului, chiar daca produsul este cadou. Daca nu ai factura iti vor estima produsul la un anumit pret. Este legal ceea ce fac ei? Daca nu, ce lege ar trebui sa invoc in fata vamesului?
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 14:25, 18 Iulie 2014
taxa pentru cadouri intrate in Romania (ca sa nu despicam firul in 4) costa in jur de 50-70 de lei , si da , se procedeaza corect .
daca expeditorul declara valoarea facturii , in aceste caz , se plateste cota TVA 24% + taxe vamale , acestea sunt in fuctie de natura produsului care a fost importat...electronicele sunt cea mai scumpa categorie , si in unele cazuri , poate sa fie mai scumpe sau cel putin echivalente cu pretul de achizitie al produsului importat .

daca comisionarului vamal (nu vamesului) , ii invocati vreo lege ca nu procedeaza corect, o sa aveti surpriza sa nu mai primiti coletul...deoarece are dreptul sa verifice daca acel produs se incadreaza in normele impuse de UE...daca nu corespunde va fi distrus .retur nu se va face deoarece vama nu-si asuma costurile de expeditie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vamale prea mari dimlight dimlight Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale aberante mihaela.ion mihaela.ion Am trimis pe 14 septembrie un colet cadou în Algeria. Pe 26 septembrie a ajuns în Algeria iar de atunci nu am primit nici o actualizare a statusului ... (vezi toată discuția)
Colet blocat la poşta vamală chesterb00 chesterb00 Bună ziua, Am făcut trei comenzi online de lichide pentru ţigareta electronică din străinătate (două din China şi una din SUA). Săptămâna ... (vezi toată discuția)