Am terminat facultatea anul trecut,am facut o cerere( sunt patru luni de atunci),nu s-a luat in calcul din lipsa de fonduri,anul acesta se mai poate transforma postul din studii medii in studii superiaore cf. Legii nr.330 ?
Lucrez intr-o Primarie de 15 ani si nu-mi pot rezolva problema.........Ce ma sfatuiti sa fac,poate fi obligat primarul int-un fel sa rezolve problema ?
legea nr. 188/1999
"ART. 68
(1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii."
Pentru asta, ar trebui ca functia publica sa fie prinsa in planul de ocupare al functiilor publice. daca nu e ...asteptati urmatorul plan, si intre timp, vorbiti cu primarul....poate apreciaza utile studiile dvs. :)
Nu exista insa, obligativitatea de a transforma postul:)