avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua In urma unei Hotarari judecatoresti privind ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua In urma unei Hotarari judecatoresti privind Indicele ...

Buna ziua
In urma unei Hotarari judecatoresti privind Indicele de corectie , Casa de Pensii odata cu emiterea deciziei este obligata sau nu sa emita si Buletinul de calcul
Mentionez faptul ca am sokicitat acest lucru in cerere , nu am primit odata cu decizia si nici la o revenire cu alta solicitare la care de fapt , nu a raspuns
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:57, 16 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Descarcati cererea de aici:
[ link extern ]
-O completati cu toate datele cerute de ea.
-O pozati cu telefonul si de pe telefon o trimiteti pe adresa de eamil a casei locale.
Multumesc domnule Carp , am sa o depun personal , asta insemnand a patra (4) cerere , adica la cele trei , nu s a raspuns . De ce doresc acest lucru ? dupa unele calcule , sa nu zic pacalit , nu se bate cap la cap cu suma primita de la Casa de Pensii , nu este o suma mare , dar de ce sa fiu dezavantajat
Am intrat in posesia sumei dupa aproximativ 5 luni de zile de la depunerea deciziei , daca nu depuneam , cine stie ce se mai intampla , si asa am primit suma cuvenita in 3 transe .
Inainte de a intra in posesie a primei sume , cu cateva zile am deschis proces de executare care abia acum am primit aviz favorabil de executie .
Oricum , merg inainte ca nu am primit suma pe care eu o consider ca mi se cuvenea , dovada fiind faptul ca in ultima cerere am depus acel calcul sa mi se explice in baza buletinului de calcul pe care nu se doreste sa l prezinte , poate am gresit eu , poate este bine cum au calculat dansii , ce sa inteleg eu sau ce se intelege , ca acel calcul nu ar fi corect , adica este bine cum am calculat eu , dumneavoastra ce intelege ti de aici ?
O zi buna va doresc
Ce va este neclar ?
-Sumele incasate in urma punerii in aplicare a hotararii judecatoresti ?
-Alte detalii care nu au legatura cu hotararea judecatoreasca ?
Neclar sunt mai multe , in primul rand nu pot intra in posesia Buletinului de calcul , adica cum au ajuns cei de la Casa de Pensii la suma care a fost trimisa , pentru ca dupa calculul facut de mine ( cineva care se pricepe , ca sa zic asa ) trebuia sa primesc mai mult , nu este o valoare prea mare ( cateva sute de lei ) , dar este dreptul meu
Nu stiu cu cat a fost indexata suma si dobanda aferenta , pentru ca am obtinut acest drept prin hotarare judecatoreasca .
Eu nu spun ca este bine cum am calculat eu , nici daca Casa de Pensii a gresit , dar nu este corect sa stiu cum s a ajuns la respectiva suma ? poate ca s a gresit si am primit mai mult decat mi se cuvenea !
Intrebarea la care am dorit si doresc raspuns , se refera la :
- daca Casa de pensii este sau nu obligata ca odata cu emiterea unei decizii , sa prezinte si buletinul de calcul ?
Am precizat ca am depus pana acum 3 ( trei ) sesizari in care am specificat sa primesc si acest buletin de calcul , nu am primit nici un raspuns la acestea si atunci nu pot sa pun intrebarea ,zic eu legitima , ca suma cuvenita nu este reala si ca eu s ar putea sa am dreptate ?
Daca mai sunt neclaritati , pot raspunde
Multumesc
Buletinul de calcul nu va poate lamuri asupra sumelor restante incasate ca si diferente intre doua punctaje anuale pe o anumita perioada introducand in calcule inclusiv dobanda aferenta indexarilor.Este necesara o expertiza contabila.Mergeti cu calculele d-voastra la casa locala si le confruntati cu ale lor.Daca nu introduceati in calcule, dobanda/inflatia/devalorizarea mai stiu eu ce in plus, incercam eu sa va ajut.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
Carp Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata pensii recalculate tomica_buga tomica_buga Prin decizia 85875/23.09.2010 am fost instiintata de recalcularea pensiei incepind cu data de 01.07.2005 potrivit HG 550/2005. Am primit diferenta de bani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, eu, mariana dinu am primit pe data de 18.04.2019 decia ... marianad. marianad. Buna ziua, Eu, Mariana Dinu am primit pe data de 18.04.2019 decia de pensie anticipat partiala in care scrie:varsta la data pensinarii-57ani,2luni;varsta ... (vezi toată discuția)
In cazul cand exista o hot a trib si 3 decizii ale casei de pensii cu privire la stabilirea punctului de pensie ptr.limita de varsta, care ar trebui, din cele trei luate in calcul? a ghion ghion Buna ziua, va rog foarte mult sa-mi raspundeti :Cum trebuie calculata corect pensia de limita de varsta,avand in vedere faptul ca; incepand cu 01.12.2000 am ... (vezi toată discuția)