avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Achizitie laptop pentru PFA nou infiintat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Achizitie laptop pentru PFA nou infiintat

Buna ziua,
Am infiintant un PFA, iar pentru inceperea activitatii am nevoie de un laptop. Valoarea acestuia este de 10.000 de lei. Doresc sa il achizitionez si sa il amortizez. Din cate am citit, aporturile de numerar facute la inceperea unei activitati nu sunt impozabile, deci as putea sa imi transfer din propriul cont 10.000 de lei in contul pfa-ului, iar mai apoi sa achizitionez bunul?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:44, 18 Octombrie 2023
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Si-l achiziționați cu factura pe pfa, ii completați nir-ul, fisa mijlocului fix și realizați și planul de amortizare potrivit duratei normale de amortizare a mijlocului fix respectiv. Din acest tabel veți scoate anual valoarea amortizării pe care o veți aduna la celelalte cheltuieli deductibile anuale.
Din catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe:
Codul 2.2.9. - Amortizare calculatoare electronice şi echipamente periferice - intre 2 ani si 4 ani. Veți alege durata minima de 2 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Un mijloc fix care era achizitionat inainte de infiintarea PFA dar pe care il folosesc in desfasurarea activitatii, se poate amortiza pe PFA?
Este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile la un pfa la venit real it popaica popaica Buna ziua Sunt un pfa la venit real cu activitate in IT. Ma intereseaza daca cumpararea unui laptop ( este un MAC necesar desfasurarii activitatii ) pe PFA ... (vezi toată discuția)
Amortizare calculator cristian_conea cristian_conea Am achizitionat un laptop in calitate de titular de intr.indiv. Va rog sa-mi precizati modul de amortizare aplicabil si perioada de amortizare (inclusiv ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile unui pfa GYOGYO GYOGYO Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri .Am un Pfa infiintai in 2015 dar activitatea incep numai din 15 martie 2016.asa am declarat si la ANAF.Am ... (vezi toată discuția)