avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am un imobil( o casa) data în chirie. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am un imobil( o casa) data în chirie. Contractul ...

Buna ziua. Am un imobil( o casa) data în chirie. Contractul este făcut cu o persoana juridică ( o firma) pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de prelungire prin acordul scris al ambelor părți prin act adițional până la data expirării contractului și cu anunțarea părților cu minim 30 zile avans. Acest lucru nu s-a întâmplat, noi am trimis către chiriaș o notificare că nu dorim sa prelungim contractul. Contractul expiră luna aceasta pe 18 iar chiriașul nu dorește să părăsească locuința. Precizez că nu a plătit ultima chirie. Întrebarea mea este daca in data de 19 oct eu pot sa merg sa schimb iala locuinței în cazul în care nu va pleca. Contractul este inregistrat la Anaf.
Va multumesc
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal varianta este sa obțineți o hotărâre judecatoreasca pt evacuare.Schimbatul yalei nu e o solutie dacă nu aveți nervii tari(în general se susține ca s au sustras bani,bunuri,se formuleaza plângeri penale etc)Sunt unii care va vor sfătui sa opriți utilitățile, sa le scoateți bunurile variante pe care nu le recomand.Contractul înregistrat la ANAF e titlul executoriu pt chirii restante nu pt evacuare..
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
In tara noastra si nu numai dreptatea si justitia nu se face paersonal ci prin intermediul institutiilor puterii juridice. Iar cu chiriasii sunt doua clipe fericite: cand primesti prima chirie, si cand reusesti sa il evacuezi. Asadar intentati proces pentru evacuare cum v-a spus si antevorbitorul. Succes!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati la executor pt recuperarea chiriei restante.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu 2 ani m-am chinuit cu o familie să plece din apartamentul închiriat lor! Legea e de partea lor, chiar dacă nu mai închei contract cu ANAF, nu ai ce să le faci! Când au plecat, m-au lăsat cu datorii și multe stricăciuni.
Mai există și minuni. Mai are la dispoziție. 5 zile . Daca nu. Intentați proces după data de expirare a contractului.

Alte discuții în legătură

Contract apartament expirat, chiriasul nu vrea sa plece Gheorghe_Ionita Gheorghe_Ionita Contract apartament expira la sfarsitul lunii Iulie , chiriasul locuieste in alt judet, dar are mobila in apartament. Nu mai plateste de 1 luna si refuza orice ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de inchiriere buna ziua! as dori opinia dvs ... nelugigi nelugigi Incetare contract de inchiriere Buna ziua! As dori opinia dvs legat de incetarea unui contract de inchiriere. Contractul de inchiriere pe care il am in ... (vezi toată discuția)