avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract apartament expirat, chiriasul nu vrea sa plece
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract apartament expirat, chiriasul nu vrea sa plece

Contract apartament expira la sfarsitul lunii Iulie , chiriasul locuieste in alt judet, dar are mobila in apartament. Nu mai plateste de 1 luna si refuza orice contact. Locuiesc in afara tarii dar am rude care ma pot sprijini in aceasta problema. Ce pot face?
Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca la finalul contractului de inchiriere, chiriasul nu vrea sa plece, aveti posibilitatea obtinerii unui ordin de evacuare si sa-l scoateti cu executorul si politia afara.
Daca nu locuiti in tata, contactati un avocat din tara, care sa se ocupe de toate demersurile juridice.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Varianta 100%legala este obținerea în instanta a unei hotărâri de evacuare.Restul ,,haiducismelor"cu oprirea utilităților,schimbarea yalei,scoaterea mobilierului pot duce la formularea unor plângeri penale de către chirias pt a va șicana....
9 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă contractul de închiriere este înregistrat la fisc, acesta constituie titlu executoriu. Puteți merge la un executor judecătoresc care să facă formele de evacuare și să constate ce bunuri ale chiriașului există în imobil. Acele bunuri va trebui să le conservați în apartament sau în alt loc și să-i dați un termen chiriașului să și le ridice.
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util





Din pacate, contractul înregistrat la anaf constituie titlu executoriu doar in ce priveste chiria, evacuarea lui trebuie ceruta prin instanța.
Pt rezilierea contractului ii trimiteti notificare si cereti evacuarea lui in instanta pt lipsq de titlu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul.înregistrat laANAF este titlu executoriu doar în ceea ce priveste chiria restanta,nu pentru evacuare,daune aduse imobilului etc..

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un imobil( o casa) data în chirie. contractul ... gabrielagaburici gabrielagaburici Buna ziua. Am un imobil( o casa) data în chirie. Contractul este făcut cu o persoana juridică ( o firma) pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de ... (vezi toată discuția)