Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii prevazute in contract (de ex. cu preaviz sau la neindeplinirea obligatiilor asumate) daca acest lucru este redactat si asumat prin contractul insusi? Ce conditii trebuie sa fie indeplinite pentru a face posibil acest lucru. Daca da va rog sa ne dati un exemplu care poate duce la acest lucru. Multumesc.
- Contractul de comodat (inchiriere) este titlu executoriu pentru bani, daca este inregistrat la fisc sau daca este facut la notar.
- Pentru evacuare, trebuie hotararea instantei.
:)) :)) Da corect, scuze .. cred ca nu am baut destula cafea dimineata ... imi vine sa rad de ce am scris .. scuze.
Deci ramane valabila doar propozitia a doua, cu evacuarea !
Prima propozitie este valabila la contractul de inchiriere (pe bani).
dar daca chiriasul nu mai sta efectiv in imobil ci are doar bunuri cum pot intra fara a incalca legea in posesia apartamentului si retinerea bunurilor ? (mentionez ca in contractul actualmente reziliat pt neplata exista un pact comisoriu de gr IV si drept de retentie asupra bunurilor in caz de neplata)