avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare si evacuare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare si evacuare

revin cu aceeasi intrebare deoarece anterior nu am fost foarte lamurita:
Speta: -un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra bunurilor locatarului in cazul cand acesta nu isi indeplineste obligatiile precum si o clauza in care "Proprietarul va putea, fara drept de compensatie, pretentii sau despagubiri pentru Chirias, fãrã notificare prealabilã, fara sa uzeze de vreun titlu executoriu sau interventia vreunei autoritati, fara introducerea unei actiuni in instanta, oricand pe durata prezentului contract de inchiriere cat si înainte de începerea oricãrui litigiu, în timpul acestuia şi panã la soluţionarea lui definitivã, sã pãtrundã oricând în Imobil şi va putea suspenda si/sau limita, asa cum crede de cuviinta, folosinţa acordatã Chiriasului in ceea ce priveste Imobilul.". Locatarul nu mai este de f mult timp in imobil. pt a trece la executarea efectiva (retentia bunurilor deoarece nu are alta modalitate de plata) se necesita SI o hotarare de evacuare????- Avand in vedere ca locatarul nu este contactabil de cateva luni asa incat nu nu va participa la predarea si/sau inventarul bunurilor sale ma pot prevala de art 1039 (2) ???



Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 13:09, 5 Noiembrie 2013
un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra bunurilor locatarului in cazul cand acesta nu isi indeplineste obligatiile ...


Pentru ca nu se poate deroga de la prevederile legale prin conventii.

Conform art. 1039 cpc, dupa ce il notificati pe debitor, puteti sa intrati in imobil sub pretextul ca acesta este parasit si nu mai e nevoie de evacuare insa asta nu va scape de infractiunea de violare de domiciliu sau tulburare de posesie in cazul unui debitor recalcitrant. Ganditi-va ca ar putea invoca existenta in imobil a unei sume de 1000000 Euro si mai aveti si un probabil furt. O sa spuneti ca ati intrat cu martori. Acestia ar putea fi posibili coautori sau complici. Cred ca intelegeti ideea...
Acum dvs va calculati sansele de "succes", va asumati riscurile si responsabilitatea si alegeti calea mai usoara (care se poate complica pe parcurs si mai poate veni si cu implicatii penale) sau calea mai grea dar "mai" legala si fara batai de cap dupa evacuare.
pai asta e ideea de care ma lovesc #-o de doua saptamaini pe aici...evident ca ma intereseaza numai calea legala. locatarul a fost somat de executor in vederea evacuarii de mult timp. daca el nu mai apare niciodata eu nu mai pot intra in imobil DECAT cu evacuare sau doar cu hotararea de executare, impreuna cu executorul avand in vedere atat clauzele din contract cat si art 1039 (2) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri locatar luissiana luissiana intr-un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra bunurilor locatarului in cazul cand acesta nu isi indeplineste obligatiile ... (vezi toată discuția)
Partaj locuinta gaby03 gaby03 Buna ziua, Eu si concubinul meu avem mai multe proprietati. Pe numele lui figureaza un apartament si o masina, iar pe numele meu o garsoniera. Toate bunurile ... (vezi toată discuția)