avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj locuinta

Buna ziua,
Eu si concubinul meu avem mai multe proprietati. Pe numele lui figureaza un apartament si o masina, iar pe numele meu o garsoniera. Toate bunurile sunt comune. Garsoniera a fost achizitionata acum 5 ani, iar apartamentul anul trecut. Stam in concubinaj de aproape 15 ani. Exista o lege a concubinajului prin care putem partaja bunurile? Multumesc!
Fiecare este proprietar pe ceea ce are acte.
Va multumesc pentru raspuns! Daca el nu vrea sa evacueze garsoniera, ce proceduri ar trebui sa urmez? Multumesc!
Trebuie sa intentati la Judecatoria din sectorul in care se afla garsoniera o actiune in evacuare, precedata desigur de o notificare!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu exista o lege a concubinajului asa ca fiecare este proprietar DEPLIN pe bunurile pe care are acte.
Pentru evacuare solicitati aceasta prin instanta.
Ca sa scurtati termenele apelati initial la un executor care sa-i transmita o notifiocare.
ATENTIE, in perioada starii de urgenta nu se pot face evacuari!

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune- cum intru in posesia apartamentului? taniaM taniaM in urma divortului ,am ramas cu un apartament in care am fost de acord sa locuiasca in continuare fostul sot,in contextul in care eu si copilul ne-am mutat din ... (vezi toată discuția)
Notificare in baza art. 1039 din cpc - evacuarea voluntara din domiciliu Claudia_Stoian Claudia_Stoian Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg notificarea pe care am primit-o din partea sotului meu. Suntem casatoriti de 5 ani. Inaninte cu o ... (vezi toată discuția)
Cum pot scoate din apartament concubinul? alina.livia alina.livia Suntem despartiti, el sta in apartamentul meu. Avem si o fetita impreuna . Nu suntem casatoriti. El are buletinul pe adresa unde domiciliem. Buletinul expira ... (vezi toată discuția)