avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj locuinta

Buna ziua,
Eu si concubinul meu avem mai multe proprietati. Pe numele lui figureaza un apartament si o masina, iar pe numele meu o garsoniera. Toate bunurile sunt comune. Garsoniera a fost achizitionata acum 5 ani, iar apartamentul anul trecut. Stam in concubinaj de aproape 15 ani. Exista o lege a concubinajului prin care putem partaja bunurile? Multumesc!
Toate bunurile sunt comune.

in ce sens sunt comune? ati cumparat pe cote parti ? In acest caz, da puteti face partaj. Daca nu, fiecare are in proprietate ce are pe act.
Buna ziua,

Uzati de procedura speciala privind evacuarea, in prealabil, trimiteti o notificare, prin avocat. in baza art. 1039 din Codul civil.
CAPITOLUL II
Procedura de evacuare

Art. 1039

Evacuarea voluntară

(1) Dacă locatarul sau ocupantul care a fost notificat în condiţiile prezentului titlu a părăsit imobilul, locatorul sau proprietarul poate intra în posesia acestuia, de drept, fără nicio procedură judiciară de evacuare. În caz contrar, sunt incidente dispoziţiile prezentului capitol.

(2) Se prezumă că imobilul este părăsit în caz de încetare a activităţii economice ori de încetare a folosirii imobilului de către locatar sau ocupant ori de către persoanele aflate sub controlul lor, precum şi în cazul returnării cheilor imobilului, ridicării echipamentelor, mărfurilor sau altor bunuri mobile din imobil.





Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune- cum intru in posesia apartamentului? taniaM taniaM in urma divortului ,am ramas cu un apartament in care am fost de acord sa locuiasca in continuare fostul sot,in contextul in care eu si copilul ne-am mutat din ... (vezi toată discuția)
Notificare in baza art. 1039 din cpc - evacuarea voluntara din domiciliu Claudia_Stoian Claudia_Stoian Buna ziua, Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg notificarea pe care am primit-o din partea sotului meu. Suntem casatoriti de 5 ani. Inaninte cu o ... (vezi toată discuția)
Cum pot scoate din apartament concubinul? alina.livia alina.livia Suntem despartiti, el sta in apartamentul meu. Avem si o fetita impreuna . Nu suntem casatoriti. El are buletinul pe adresa unde domiciliem. Buletinul expira ... (vezi toată discuția)