avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita bunuri locatar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita bunuri locatar

intr-un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra bunurilor locatarului in cazul cand acesta nu isi indeplineste obligatiile precum si oclauza in care "Proprietarul va putea, fara drept de compensatie, pretentii sau despagubiri pentru Chirias, fãrã notificare prealabilã, fara sa uzeze de vreun titlu executoriu sau interventia vreunei autoritati, fara introducerea unei actiuni in instanta, oricand pe durata prezentului contract de inchiriere cat si înainte de începerea oricãrui litigiu, în timpul acestuia şi panã la soluţionarea lui definitivã, sã pãtrundã oricând în Imobil şi va putea suspenda si/sau limita, asa cum crede de cuviinta, folosinţa acordatã Chiriasului in ceea ce priveste Imobilul.",
este nevoie de procedura executarii silite pentru a valorifica bunurile retinute??
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 10:31, 30 Octombrie 2013
Buna ziua,

in ce priveste bunurile asupra locatorul (cel care inchiriaza) il are asupra chiriasului, trebuie aratat ca valorificarea acestuia se face numai prin executare silita.

Costi Boncu
dar cu retentia cum se procedeaza din moment ce nu este nimeni in imobilul respectiv de f mult timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare si evacuare luissiana luissiana revin cu aceeasi intrebare deoarece anterior nu am fost foarte lamurita: Speta: -un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat imobil - titlu executoriu? Geo3582 Geo3582 Poate un Contract de Comodat sub semnatura privata cu data certa sa constituie titlu executoriu la incetarea lui chiar inainte de termenul maxim - in conditii ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu gr.iv batzik batzik In cazul unui contract de inchiriere in care este stipulat un pact comisoriu de grad iv, mai este necesara constatarea de catre instanta a desfiintarii ... (vezi toată discuția)