Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților.Participă →
Buna ziua! Sunt cadru didactic la o gradinita cu program prelungit si ma confrunt cu urmatoarea situatie: in luna septembrie am avut nevoie de o zi invoire.In locul meu a stat colega de grupa urmand ca eu sa ii lucrez in loc atunci cand ea va avea nevoie de o zi invoire. Dna director m-a atentionat ca mi se taie indemnizatia de hrana pe ziua invoirii.Este legal? Exista o lege, articol unde este mentionat acest lucru? In eventualitatea unui raspuns va multumesc anticipat.
Invoirea nu este reglementata in niciun act normativ.
Potrivit principiului libertatii de vointa a partilor contractului individual de munca, in practica, fara a exista o prevedere legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu, cu plata salariului sau fara plata salariului.
In practica, invoirea se acorda, in general, pentru rezolvarea unor interese personale ale salariatului de la locul de munca pentru cateva ore sau pentru o zi.
In speta, daca ziua de invoire a fost o zi fara plata, atunci nu se pacorda indemnizatia respectiva.
Invoire
CCA_MVP
care este diferenta intre invoire si concediu fara salariu?si daca pe pontaj salariatul este invoit si nu se plateste ziua de lucru mai trebuie inregistrat in ... (vezi toată discuția)