avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Abuz la scoala. Bună ziua. Întrebarea mea este ce ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Abuz la scoala. Bună ziua. Întrebarea mea este ce putem face în cazul în ...

Bună ziua. Întrebarea mea este ce putem face în cazul în care în clasa zero exista un copil care lovește copiii zilnic, le da picioare în burta, înjura, scuipa,are numai gesturi violente,se suie pe mese și nu participa la nicio activitate. Toți copiii stau în banca numai el circula liber, le mai da și "capace" sau se face ca ii lovește și ii distrage de la lectii. Discuția cu dna învățătoare și părinții copilului nu au generat niciun rezultat, răspunsul fiind "nu avem ce sa i facem". Insa nu mi se pare normal ca și copilul meu care este unul f cuminte sa vina lovit și abuzat psihic la 6 ani. Ce soluție legala avem ca părinți în acest caz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:13, 15 Octombrie 2023
Se poate deschide un proces civil.
Nu este chiar simpla judecata dar aceasta este soluția.
Apelati la avocat ca sa facă notificări către școală și părinți mai înainte de un eventual proces.

București 2023
Va mulțumesc! As fi vrut sa stiu daca înainte de acest pas ar mai exista vreo varianta, de a face vreun demers către conducerea scolii sau chiar minister. Doar prin proces civil se poate rezolva acest bullying?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, va puteți adresa scolii și inspectoratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataia la scoala marianacornaciu marianacornaciu Cine e raspunzator pentru faptul ca un elev este batut zilnic de catre alti elevi din clasa? Pot fi trasi la raspundere parintii avand in vedere ca sunt copii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)