avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca exista ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca exista reglementata ...

Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca exista reglementata solicitarea restituirii taxei achitata intr-un dosar de autorizare cursuri (depus la AJPIS). Solicitam restituirea taxei deoarece, din motive de neconformare cu cerintele - s-a respins dosarul. Taxa este de 6000 lei. Am solicitat restituirea si am primit urmatorul raspuns: Conform art. 39 (1) din OG 129/2000 - taxa achitata constituie venit la bugetul de stat.
Prin urmare nu returneaza taxa.

Va rog sa imi mentionati daca am o baza legala in baza careia sa pot solicita restituirea.
Va multumesc,
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Taxa timbru judiciar miklossh miklossh Am platit taxa timbru judiciar de 300 lei in vederea deschiderii unui proces pentru recuperarea taxei auto. Intre timp s-a aprobat recuperarea taxei fara ... (vezi toată discuția)
Am castigat in fond dar am pierdut in recurs, ce mai pot face? Narch Narch Buna ziua, Am depus cerere de restituire taxa de prima inmatriculare - s-a admis in fond, dar s-a respins in recurs. Se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)
Restituire taxa poluare cu sau fara dobanda lagala? bge bge Mi-a fost respinsa de Curtea de Apel solicitarea de plata a dobanzii legale pentru plata taxei de poluare, solicitare admisa de Tribunal. Are vreo sansa de ... (vezi toată discuția)