avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Daca intr-o hotarare judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Daca intr-o hotarare judecatoreasca definitiva scrie ...

Buna ziua!Daca intr-o hotarare judecatoreasca definitiva scrie ceva care in contradictoriu cu ce scrie in cartea funciara a respectivului imobil,care act se aplica cel al hotararii sau ce este inscris in cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:39, 11 Noiembrie 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
In hotărâre sau in cartea funciara trebuie sa fie scris in conformitate cu actul de proprietate al imobilului respectiv.
Daca într-unul din locurile respective este scris altfel decât în actul de proprietate, actul greșit trebuie modificat astfel încât să corespundă actului de proprietate al imobilului respectiv.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc!Va informez ma concret.Bunicii mei au cumparat un tere la care au titlu de proprietate.Pe teren au construit o casa fara autorizatie de constructie in 1949.Au decedat bunicul in 2003 si bunica in 2017.Din cauza ca nu s-au inteles mostenitorii in 2018 am deschis proces de partaj si atinut pana in acest an.In 2021 avocatul a contactat un expert cadastral au facut cadastrul la casa si intabularea pe numele bunicilor decedati ca proprietari ai casei,dar ei nu au obtinut in timpul vietii acte de proprietate.Am obtinut hotararea judecatoreasca definitiva in care se precizeza ca toate actele prezentate in instanta de avocat nu sunt acte de proprietate,atestat de edificare aconstructiei,extras di registrul agricol,certificat fiscal,si ca trebuiau bunicii sa obtina acte de proprietate la casa si din acest motiv nu a fost introdusa casa in masa succesorala.
Acum intreb care e valabila hotararea care spune ca acea casa nu are acte de propritate sa inscrierea din cartea funciara care spune ca bunicii decedati sunt proptietari?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
Mergeți cu actele despre care vorbiți la un avocat din zona dvs. să vă vizualizeze actele și să vă spună ce aveți de făcut în situația descrisă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa nu apare in Cf ci numai terenul. Casei nu i s-a putut face inscriere in CF din lipsa actelor. Luati legatura cu un avocat din orasul dvs sa va faca procedurile pentru intrarea in legalitate apoi fie amiabil fie prin instanta faceti iesirea din indiviziune si la casa

- editare citat integral al mesajului anterior -
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2023
Manuela Rășină, administrator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Trebuie să mergeți la un avocat pentru că hotărârea judecătorească, care a arătat că bunicii nu aveau acte de proprietate pe casa, este cea corecta. Se practică că, in baza impozitelor plătite, fiscul să dea o hârtie pentru intabularea casei la oficiul de cadastru, dar asta nu înseamnă ca-pe baza înregistrărilor din cadastru- casa are act de proprietate! De aceea instanță nu v-a putut partaja și casa bunicilor, aceasta neavând act de proprietate. Așadar, întâi trebuie obținut act de proprietate pe casa și de-abia apoi puteți partaja și casa bunicilor!

Alte discuții în legătură

Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta ContSters269846 ContSters269846 poti si cum sa intabulezi locuinta fara autorizatie de constructie ,construite pina in 1991,fara schita si alte documente doar cu certificat de autentificare (vezi toată discuția)