Apelez la dumneavoastra pentru prietena mea, care este foarte disperata si care v-ar fi foarte recunoscatoare daca cineva dintre dumneavoastra i-ar putea ajuta in urmatorul caz: I-a admis instanta printr-o incheiere (intr-un dosar in care a solicitat din mila tutela asupra unui var de al ei), o expertiza medicala a varului ei. Varul ei este de peste 2 ani internat fara voia sa, de catre sora si nepoata acestuia intr-un centru de batrini, unde ii este interzis orice contact nu numai cu prietena mea ci si rudele, prietenii si cunoscutii, iar telefonul i-a fost luat. De peste 2 ani prietena mea incearca totul sa-si contacteze cumva varul, sa-l viziteze sa vada cum ii merge, mai ales ca isi face griji auzind ce se petrece in unele centre de batrini, dar administratorul centrului ii interzice orice contact cu varul ei. Pentru trasportortul varului ei (care a devenit in centru netransportabil) la medicul care a efectuat expertiza, prietena mea a angajat o salvare privata, dar medicul i-a facut evaluarea in salvare. Prietena mea a vrut macar sa-si vada putin varul, sa-l intrebe macar cum ii merge, dar sora si nepoata varului ei care l-au internat (fara sa aiba o tutela sau o hotarire judecatoreasca) iar sora fara sa fie parte in dosar, inpreuna cu administratorul centrului, nu i-au permis, impingindu-o ca nu cumva sa deschida usa salvari sa vada starea varului ei. Ba mai mult au sunat la 112, doar pentru faptul ca a insistat ca macar sa i se deschida putin usa salvarii sa-si vada varul pe care nu l-a putut vedea de cind este inchis in acel centru dubios ca in puscarie, unde ii este interzis orice contact cu cineva, in baza unui contract cu semnatura varului ei falsificata fapt ce reiese dintr-o expertiza grafica extrajudiciara. A venit un echipaj de Politie dar nu a incheiat nici un proces verbal, ci au plecat. Asa ca prietena mea trebuie sa plateasca expertiza, a platit si salvarea, dar nu a putut nici macar sa arunce o privire asupra varului ei.
Va multumesc anticipat. Cu respect.