avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces in centrul de ingrijire bătrâni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces in centrul de ingrijire bătrâni

Va rog mult sa-mi raspundeti la o intrebare. Impreuna cu prietena mea, am vrea sa ajutam un batrin de peste 80 de ani, verisorul prieteni mele. Batrinul este inca sanatos si in putere si din punct de vedere psihic. Sora lui care l-a luat la ea, a aranjat la un centru de ingrijire a batrinilor sa-l duca acolo cu scopul de a ramine cu banii batrinului. Cind prietena mea il suna pe batrin, sora lui nu ii permitea sa vorbeasca cu el si nici sa-l viziteze spiunindu-i mereu ca doarme si ca nu are ce vorbi cu el, ca primeste tratament pentru liniste de la doctorii de la centru. De vreo 2 saptamini batrinul a fost dus la centru de sora lui, iar prietena mea a inteles ca la acel centru ii vor face un certificat de dement, cu toate ca batrinul e foarte clar. A sunat la acel centru si i-a cerut manageerului ca vrea sa-l viziteze, iar acesta i-a spus ca ar avea voie doar cu certificat verde si doar insotita de sora lui. A cerut apoi managerului macar sa poata vorbi la telefon cu batrinul, iar cind prietena mea i-a spus batrinului ca nu este lasata sa-l viziteze doar in prezenta sorei lui, managerul a sarit furios i-a luat telefonul batrinului si a facut-o nesimtita, mincinoasa si fara demnitate ( prietena mea are inregistrarea) ceea ce rezulta ca managerul asculta ce vorbeste batrinul. Totul este foarte dubios. Prietena mea ar vrea sa ajute batrinul sa mai traiasca liber sa poata merge la plimbare, el e inca sanatos si in putere, pe ea nu o intereseaza banii batrinului, are o situatie materiala foarte buna si ar avea grija de batrin. Ce s-a putea face in acest caz? V-as fi recunoscatoare pentru un raspuns. Multumesc, cu respect.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:13, 29 Decembrie 2021
Trimiteti un avocat sa ia legatura cu persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apelez la dumneavoastra pentru prietena mea, care este foarte ... ergisela ergisela Apelez la dumneavoastra pentru prietena mea, care este foarte disperata si care v-ar fi foarte recunoscatoare daca cineva dintre dumneavoastra i-ar putea ajuta ... (vezi toată discuția)
Copii impiedicati sa isi ajute tatal in ultimele lui luni de viata, de niste straini interesati de banii decedatului. Mitra Mitra Tatal nostru, recent decedat la 83 ani, era casatorit cu o doamna care nu a avut copii niciodata. Noi locuiam la 300 km de tatal nostru si am avut relatii ... (vezi toată discuția)
Parinte abuziv wazz wazz Buna ziua prietena mea are 49 ani este diagnosticata cu cancer si in tratament chimioterapeutic mama ei este diagnosticata cu tulburare deliranta si se ... (vezi toată discuția)