avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata socru a fost diagnosticat cu dementa severa mixta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata socru a fost diagnosticat cu dementa severa mixta in Ianuarie ...

Tata socru a fost diagnosticat cu dementa severa mixta in Ianuarie 2025, Iasi. L-am transferat din spital intr-un centru de batrini, foarte bun. Cerea mereu acasa, E un om foarte dificil. A inscenat ca are nevoie la urologie si cind salvarea a ajuns la spital cu el, a fugit acasa.
Politia l-a cautat si gasit acasa. A vazut ca nu este ranit si l-au lasat acasa.
Este sigur, fara ajutor acasa, fara familie linga el ,iar noi ( fiu si nora) suntem continente distanta de Iasi. Nu avem pe nimeni care sa il ajute, sa il verifice, nimeni.
Ce e de facut daca nu vrea sa mearga inapoi la casa de batrini? Poate fi obligat?
Momentan am sesizat politia, pentru ca nu vrem sa raspundem noi de pagubele ce le va face. Nu raspunde la telefon de 4 zile.
Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:28, 24 Februarie 2025
Din ce povestiți despre această persoană, pare că nu suferă de o formă severă de demență mixtă.
Omul se descurcă, știe sa inventeze soluții de a evada din azil și chiar a și reușit, a știut unde are casa, nu s-a rătăcit.....
Poliția și-a făcut treaba că la găsit fiind bine la casa lui, deci nu este dispărut fără urmă.

Cu forța nu-l poate duce nimeni la azil, că nu permite legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua fratele meu a fost internat intr-un spital azil de ... Muraana Muraana Buna ziua Fratele meu a fost internat intr-un Spital azil de cele 2 fete facindu-I inainte act de handicap cu boala Altaimer ,are 74 de ani este f.lucid ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am un părinte diagnosticat cu dementa vasculara ... Lavinia G. Lavinia G. Buna seara, am un părinte diagnosticat cu dementa vasculara mixta,si cu alte probleme de sănătate,avand si cert de handicap grad 1 cu test psihologic Mmse 5 ... (vezi toată discuția)
Obligatiile unui copil (major) fata de un parinte Asterixx Asterixx Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Soacra mea este bolnava suferind de o forma avansata de dementa. Copiii ei au angajat o femeie care o ... (vezi toată discuția)