Buna seara, am un părinte diagnosticat cu dementa vasculara mixta,si cu alte probleme de sănătate,avand si cert de handicap grad 1 cu test psihologic Mmse 5 Gafs 20,poate are vreo importanta .Este internat la un azil de stat,dar se cere acasa iar doamnele de acolo sustin ca fara voia lui nu il pot tine acolo.El nu este conștient de starea lui de sănătate,nu este in stare sa isi gătească sau sa isi ia medicamentele si avem recomandări de la toti dr ca necesită supraveghere in permanenta.Din pacate el a stat singur si nu imi permit sa imi parasesc nici serviciul nici casa si copiii ca sa stau sa il grijesc pe el si nu am nici cunostiintele medicale necesare daca se întâmplă ceva cu el ,ce sa fac.
Am depus in instanță actele atat pt curatela cat si pt tutela(punerea sub interdicție )si nu stiu saca am facut bine sa imi asum aceasta responsabilitate.Va rog sa ma ajutati cu un sfat despre cum ar trebui sa procedez in situația de mai sus si daca pot aa anulez aceste doua procese sau ar trebuii sa le continui? Sunt pur si simplu depasita de situație
Daca are gradul grav de handicap, puteti sa platiti pe cineva de incredere sa-l ingrijeasca acasa la el.
Ar fi o varianta in cazul ca va pleca din azil.
Dupa ce va fi pus sub tutela speciala, dvs veti fi desemnata tutore pentru el.
Veti avea drept de semnatura pentru el.
Nu va mai putea pleca din azil pe semnatura lui.