avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, am un părinte diagnosticat cu dementa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, am un părinte diagnosticat cu dementa vasculara ...

Buna seara, am un părinte diagnosticat cu dementa vasculara mixta,si cu alte probleme de sănătate,avand si cert de handicap grad 1 cu test psihologic Mmse 5 Gafs 20,poate are vreo importanta .Este internat la un azil de stat,dar se cere acasa iar doamnele de acolo sustin ca fara voia lui nu il pot tine acolo.El nu este conștient de starea lui de sănătate,nu este in stare sa isi gătească sau sa isi ia medicamentele si avem recomandări de la toti dr ca necesită supraveghere in permanenta.Din pacate el a stat singur si nu imi permit sa imi parasesc nici serviciul nici casa si copiii ca sa stau sa il grijesc pe el si nu am nici cunostiintele medicale necesare daca se întâmplă ceva cu el ,ce sa fac.
Am depus in instanță actele atat pt curatela cat si pt tutela(punerea sub interdicție )si nu stiu saca am facut bine sa imi asum aceasta responsabilitate.Va rog sa ma ajutati cu un sfat despre cum ar trebui sa procedez in situația de mai sus si daca pot aa anulez aceste doua procese sau ar trebuii sa le continui? Sunt pur si simplu depasita de situație
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:55, 19 Ianuarie 2025
Daca are gradul grav de handicap, puteti sa platiti pe cineva de incredere sa-l ingrijeasca acasa la el.
Ar fi o varianta in cazul ca va pleca din azil.
Ar fi o varianta dar din punct de vedere financiar este mai costisitor si nu imi permit sincer.Iar pe deasupra nu gasesc pe nimeni sa stea cu el 24/24
Dupa ce va fi pus sub tutela speciala, dvs veti fi desemnata tutore pentru el.
Veti avea drept de semnatura pentru el.
Nu va mai putea pleca din azil pe semnatura lui.
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap dsmihalea dsmihalea Buna ziua Soacra mea este nevazatoare si este incadrata in gradul 1 de handicap grav permanent(are certificat).Intre timp a facut mai multe accidente ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tata sufera de diferite boli printre care si dementa ... Lavinia G. Lavinia G. Buna ziua,tata sufera de diferite boli printre care si dementa vasculara mixta internat momentan la un azil de stat.doamnele de acolo ma silesc sa il scot pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de handicap pentru demență mihaela_2 mihaela_2 Bună ziua, Am situația următoare: - bunicul este diagnosticat cu demență mixtă si Parkinson, cu referate medicale de la comisie care atestă lucrul ... (vezi toată discuția)