avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua Fratele meu a fost internat intr-un Spital ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua Fratele meu a fost internat intr-un Spital azil de ...

Buna ziua
Fratele meu a fost internat intr-un
Spital azil de cele 2 fete facindu-I inainte act de handicap cu boala Altaimer ,are 74 de ani este f.lucid de 2.5 luni de cind l-au internat nu au fost sa-l viziteze niciodata nici fetele nici sotia
Noi fratii nu am stiut de internarea lui cind il suna raspunde una din fete si spune ca doarme sau este la cumparaturi .Fiindu-ne suspect am apelat la politia,ca nu putem vorbi cu el ,astfel politia a facut vizita acasa dindu-ne nr de telefon unde se afla
Dupa parerea noastra el este lucid stie unde se afla si vrea sa paraseasca spitalul azil dar cei de acolo spun ca cine l-a adus trebuie sa-l ea ,adica cele 2 fete
Ele nu mai raspund ne-am deplasat si acasa la ele si tot nu au deschis usa probabil ca nu-l vor sa-l ea acasa .El este f demolarizat vrea acasa era un om activ a terminat facultatea la Iasi si a avut functii de raspundere si vnea la tara la casa parintilor se ocupa cu gradina ,pomi,flori ultina data a fost in luna mai 2023 statea singur acolo se gospodarea si de odata spare internat si cu Altaimer
Fete dupa cite stim de la el sint pensionare de boala psihica si totusi au semnat ptr internarea lui
Cum putem sa-l scoatem de acolo ele nu vor sa vina sa-l scoata nici nu stim ce au de gind ca nu vorbesc cu noi
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum nu e pus sub interdictie, omul poate pleca singur, semnseza foile de plecare și la revedere. Nici în spital nu stai împotriva voinței tale.
Deci nu poate fi sechestrat, el nu e internat nevoluntar acolo..
Nu înțeleg de ce a acceptat.
Vreti sa il luati la dvs acasa?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
După cunoștință mea, daca tatălui lor fetele i-au făcut certificat de handicap cu însoțitor pentru demență senila, trebuiau să îl țină acasă, nu să îl ducă la azil, altfel se pierde indemnizația respectiva pentru handicap. Ar trebui anunțată primăria de la domiciliul tatălui despre acest aspect!
Pentru că certificatul respectiv se emite de primăria de unde domiciliază tatăl fetelor, tot acolo se poate face o cerere ( de tatăl fetelor) arătând situația descrisă aici pe forum, in sensul că boala nu este adevărată, solicitandu-se o contraexpertiza si anularea certificatului respectiv.
Și eu apreciez că internarea respectiva, nefiind nevoluntara( că la Sp. Obreja), tatăl fetelor nu poate fi ținut cu forța în azil, așa încât, daca nu i se permite să plece de buna voie, să cheme politia.
Tatăl fetelor se poate întoarce astfel acasă și să își rezolve problema certificatului de handicap( dacă într-adevăr certificatul respectiv este un fals!).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
altfel se pierde indemnizația respectiva pentru handicap.

doardaca azilul e de stat, altfel, nu
Actele de handicap și punerea sub interdictie sunt 2 lucruri diferite. Chiar dacă are grad de handicap, atâta timp cât nu este pus sub interdictie de catre instanta de judecata, se considera ca are discernământ și poate decide singur. Deci poate pleca singur din azil, nu îl poate tine nimeni legal în azil dacă el nu vrea. Acest fapt, cu siguranță, în cunosc și reprezentanții azilului și este o fapta destul de grava sa îl tina internat fără acordul lui. Care este motivul pentru care v-au spus ca numai cine l-a internat îl poate scoate?
Dacă este totuși pus sub interdictie și una dintre fiice, de ex, este numit tutore, atunci situația e diferita.

Multumesc
Am vorbit cu managerul de la spital azil stia legislatia .Mai am încă o intrebare daca se duca acasa la el si nu-l primesc fetele cu soția cu toate că apartamentul este cumparat de el in timpul casatoriei fetele au in jur de 40 de ani nu lucrează sînt pensionate pe caz de boala
Putem chema poliția in acest caz ? El are pensie ar putea trai onorabil
Fiind f.slabit poate ar fi bine sa-l ducem întîi la spitalul de urgrnta ptr investigatii
gi-jane2 a scris:

altfel se pierde indemnizația respectiva pentru handicap.

doardaca azilul e de stat, altfel, nu

Alte discuții în legătură

Efectele punerii sub interdicție Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen Familia cere sprijin pentru o persoană bătrână, bolnavă, bănuită ca senilă, pentru că refuză să se îmbăieze de 7 ani, refuză analizele medicale ... (vezi toată discuția)
Persoana instituționalizată, cu handicap mintal, amenințată cu externarea Maria6n Maria6n Buna ziua.mama mea are un fiu dintr-o alta relatie cu handicap mintal de gradul 2 cred, internat in spital de 9 ani in asteptarea liberarii unui loc in ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic westkontakt westkontakt buna ziua! am un frate care de vreo 20 ani cel putin s-a dat bolnav psihic si a reusit sa pacaleasca sistemul la ora actuala avand pensie de boala si pensie de ... (vezi toată discuția)