avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bolnav psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bolnav psihic

buna ziua! am un frate care de vreo 20 ani cel putin s-a dat bolnav psihic si a reusit sa pacaleasca sistemul la ora actuala avand pensie de boala si pensie de handicap, insumand cca 700 ron/luna. problema ar fi urmatoarea: parintii mei l-au luat la ei la sat ptr ca, in prima faza a fost boschetar, stand si dormind pe unde apuca, a reusit o perioada la caminele Caritas, dar acolo se sta o perioada determinata, fiind destui ce solicita ajutor...apoi a fost internat la spital de boli nervoase de 2 ori si tot de atatea ori tatal meu l-a scos de mila, crezand ca se va indrepta sau cel putin va fi linistit. parintii mei sunt batrani si nu au niciun ajutor de la el la sat acolo, ba mai mult, de cand se stiu au fost amenintati cu moartea, cu bataia, i-a si lovit de multe ori, distruge bunurile casnice frecvent (de multe ori si-a dat foc propriilor lucruri: haine, incaltaminte, chiar si actelor de identitate), bate violent si fara motiv animalele....acum , de ex, are de recuperat aproape 3000 ron resturi de plata pensii si nu ii poate ridica ptr ca nu are acte ...pana nu demult ii putea scoate tatal meu, dar acum nu mai merge....tatal meu il tot cheama sa-si faca acte si refuza categoric acest lucru, ingreunand situatia parintilor mei si mai mult! parintii mei il vor internat inapoi in spital/azil si cu pensiile cumulate sa-si plateasca cheltuielile acolo....CE TREBUIE FACUT? daca trebuie acordul lui ptr internare, sa stiti din start ca nu si-l va da, promitandu-le parintilor: "va demonstrez ca ma veti intretine voi!"....Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:07, 27 Iunie 2017
am uitat sa mentionez ca, desi are medicatie ambulatorie, nu si-o ia...pungi intregi de medicamente de luni/ani de zile s-au aruncat, iar medicul ce il are in tratament, dupa ce a ascultat doleantele parintilor mei, le-a spus ca "asa e boala" si n-are ce face....i s-a solicitat o internare si a refuzat, netinand seama de tensiunea in care traiesc
westkontakt a scris:

..apoi a fost internat la spital de boli nervoase de 2 ori si tot de atatea ori tatal meu l-a scos de mila, crezand ca se va indrepta sau cel putin va fi linistit.



Reinternati-l si nu-l mai scoateti de acolo ca schizofrenia nu se vindeca.Nu trebuie acordul lui pt internare. Si intr-adevar medicul nu a gresit cand a spus ca "asa e boala".Schizofrenicii sunt agresivi , dominatori cu pretentii absurde , persecutand exact pe cei care au grija de ei adica familia. Cred ca nu "s-a dat bolnav psihic", chiar e bolnav!
westkontakt a scris:

am un frate care de vreo 20 ani cel putin s-a dat bolnav psihic si a reusit sa pacaleasca sistemul la ora actuala avand pensie de boala si pensie de handicap, insumand cca 700 ron/luna.

Nu a păcălit nici un sistem, nu a păcălit pe nimeni, e bolnav cu adevărat și are dreptul la pensie de boală și indemnizație de handicap.
Cel mai probabil suferă de schizofrenie paranoidă - o boală extrem de gravă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schizofrenie paranoida in faza irecuperabila si gradul accentuat? lidiav lidiav Sora-mea are schizofrenie paranoida si ,conform referatului medical, este in faza irecuperabila. Prima internare a fost in 1988 (la 26 de ani) apoi au urmat ... (vezi toată discuția)
O fata schizofrenica abandonata de parinti marin-florin marin-florin Bunaziua am o intrebare pt un cunascator avem o fata parasita de parinti in momentul de fata sta la cumnatamiu la tara am ajutato sa obtina pensie care e de ... (vezi toată discuția)
Amenzi pentru persoane fara discernamant MariaLoredanaC MariaLoredanaC Buna! Am un unchi care a fost luat in baza de date a spitalului de Boli Psihice cu Schizofrenie paranoida in 2011. in perioada 2011-2014 a acumulat amenzi de ... (vezi toată discuția)