avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate incheia precontract cim????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate incheia precontract cim????

am urmatoarea problema: vrem sa angajam o persoana in functie de conducere, va veni sa semneze acceptarea ofertei de angajare dar vrem sa-l obligam intr-un fel sa nu se rasgandeasca deci se poate sa facem un precontract de munca??? daca da, cum arata asa ceva are cineva un model???
sau trec clauzele din cim si titlul de precontract. in care sa stipulez la ce data vor incepe raporturile de munca
va rog, am nevoie urgent.
Cel mai recent răspuns: ifrimcristina , utilizator 19:48, 10 Octombrie 2006
Codul muncii in viguare nu reglementeaza o asemenea forma de contract, relatiile de munca fiind specifice dreptului muncii. Ar putea fi asimilat cu un precontract la cim,contractul de munca pe perioada determinata,numai in situatia in care se va incheia ulterior cim pe perioada nedeterminata.
Prin urmare,faptul ca dvs. da-ti titulatura de precontract,in opinia mea ,nu are4 relevanta juridica daca nu contine o clauza de durata.
Dar cine si ce va impiedica sa nu incheiati pe loc cim pe perioada determinata iar ulterior ve-ti mai vedea ?
se paote incheia un contract in acest sens, dar nu cu valoarea unui antecontract de munca (de ex. instanta nu va putea sa faca un act care sa tina loc de contract, ca in cazul in care ar fi o vanzare cumparare)
Eu zic ca se poate face un angajament. In cazul in care persoana respectiva nu va mai vrea sa vina sa munceasca la dvs. incepand cu data xxx va trebui sa plateasca suma de yyy cu titlu de despagubire.
Aceasta conventie nu tine de dreptul muncii ci de dreptul civil.
Are dreptate cel de mai sus.De ce nu ii face-ti CIM,din cauza taxelor care trebuie platite?Cel mai bine ar fi sa cititi Codul Muncii,il gasiti pe acest site,si o sa gasiti acolo tipurile de contracte de munca care se pot face in Romania,asta bineinteles in cazul in care vreti sa-i face-ti un act perfect legal!
pai, azi vine persoana pentru a negocia conditiile si salariul, precum si pentru a semna acceptarea ofertei de angajare, pot sa-l pun sa semneze de azi un cim cu data ulterioara, el incepand de azi intra in termenul de preaviz la angajatorul unde isi desfasoara activitatea momentan, la mine poate veni de la 01.11.2006, deci cum am eu certitudinea ca pana pe 01.11, nu gasesta in alta parte si nu mai vine la mine la societate????am nevoie de el.........
DECI POT SEMNA AZI UN CIM DAR CU DATA DIN 01.11.2006??
SAU MERG PE CIVIL????
Pai intrebati-la daca vrea sa-i face-ti contract incepand cu 01.11.El poate sa-l semneze,dar dvs nu pute-ti sa-l inregistra-ti acum la ITM.Pana la urma e intelegerea verbala intre dvs si el.El in prezent si pana pe 30.10.are un CIM,care probabil i se va desface incepand cu 01.11.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru absolventi eu12 eu12 buna ziua. Daca semnez contractul pe data de 14.11.2011 si primul somaj trebuie sa vina in per 16-18.11.2011, mai beneficiez? Ma gandesc ca ar fi pe luna ... (vezi toată discuția)
Intrebare Vioreld Vioreld salutare. am un salariat cu norma intreaga a carui contract expira pe 15.10. Angajatorul vrea sa-i facem contract pe perioada nedeterminata, dar cu contract ... (vezi toată discuția)
Cim prelungit la infinit silvia99 silvia99 exista vreo posibilitate legala de a prelungi la infinit un cim, prin inchiderea contractului, de exemplu, in 30.10 si deschiderea altui contract (nou) in ... (vezi toată discuția)