buna ziua. Daca semnez contractul pe data de 14.11.2011 si primul somaj trebuie sa vina in per 16-18.11.2011, mai beneficiez? Ma gandesc ca ar fi pe luna octombrie cand eu nu am lucrat. Inca o intrebare? Pe zilele de pe 1.11 pana 14.11 cand m-am angajat imi mai da ceva?
Sigur, ceea ce primiti acum ca indemnizatie de somaj este un drept aferent lunii octombrie, iar pentru perioada din luna noiembrie in care v-ati aflat in somaj, pana la data incadrarii in munca veti primi deasemenea indemnizatie.
Daca v-ati incadrat incepand cu data de 14.11., primiti indemnizatie de somaj pentru perioada 01.11 -13.11.2011.
1. - V-as recomanda sa incheiati mai intai un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata (o luna sau doua).
- In acest caz se va suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, la incetarea CIM la data expirarii sale.
- Daca va convine la noul loc de munca se va transforma CIM intr-unul pe perioada nedeterminata.
2. Daca incheiati de prima data CIM pe perioada nedeterminata si daca sunteti concediat inainte de a lucra 12 luni nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.