avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj pentru absolventi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj pentru absolventi

buna ziua. Daca semnez contractul pe data de 14.11.2011 si primul somaj trebuie sa vina in per 16-18.11.2011, mai beneficiez? Ma gandesc ca ar fi pe luna octombrie cand eu nu am lucrat. Inca o intrebare? Pe zilele de pe 1.11 pana 14.11 cand m-am angajat imi mai da ceva?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:16, 14 Noiembrie 2011
Sigur, ceea ce primiti acum ca indemnizatie de somaj este un drept aferent lunii octombrie, iar pentru perioada din luna noiembrie in care v-ati aflat in somaj, pana la data incadrarii in munca veti primi deasemenea indemnizatie.
Daca v-ati incadrat incepand cu data de 14.11., primiti indemnizatie de somaj pentru perioada 01.11 -13.11.2011.
1. - V-as recomanda sa incheiati mai intai un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata (o luna sau doua).
- In acest caz se va suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, la incetarea CIM la data expirarii sale.
- Daca va convine la noul loc de munca se va transforma CIM intr-unul pe perioada nedeterminata.

2. Daca incheiati de prima data CIM pe perioada nedeterminata si daca sunteti concediat inainte de a lucra 12 luni nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa reiau indemnizatia de somaj? balanvaleriu balanvaleriu am stagiu de cotizare complet,adica de 12 luni,am vechime in munca de 30 ani iar in perioada 1.09.2011-13.11.2011 am beneficiat de indemnizatie de somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj pe perioada determinata boruzidoina boruzidoina Buna ziua , sunt in urmatoarea situatie,incepand cu data de 04.01.2013 sunt inregistrata ca somer ,nu am primit inca indemnizatia ,cred ca in februarie ... (vezi toată discuția)