avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, sunt angajat cu jumătate de normă (4 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, sunt angajat cu jumătate de normă (4 ore/zi) ca ...

Bună ziua, sunt angajat cu jumătate de normă (4 ore/zi) ca și recepționer la un hotel. Având în vedere că mai am un loc de muncă, la care sunt angajat cu normă întreagă (8 ore/zi), loc de muncă la care activitatea are loc în timpul zilei, prestarea activității de recepționer, are loc doar în timpul nopții, în intervalul orar 20.00 - 08.00. Salariul de încadrare pentru jumătate de normă, este de 1.500 lei.
Deși sunt angajat cu jumătate de normă la hotel, turele sunt de fapt de câte 12 ore/noapte. Sunt luni (august de exemplu), în care am lucrat 192 de ore la hotel, exclusiv de noapte.
Nu am primit nici spor de noapte și nici orele suplimentare nu mi-au fost plătite.
Vă rog să îmi spuneți dacă pot solicita plata orelor suplimentare și a sporului de noapte și cât mi s-ar cuveni.
Vă mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:00, 16 Octombrie 2023
Puteti solicita plata orelor suplimentare și a sporului de noapte..insa:

Codul muncii prevede că munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul amintit, munca suplimentară trebuie plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia (nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii referitor durata maxima legala a timpului de munca andre80andre andre80andre buna ziua, sunt receptionera la un hotel si m ar interesa sa stiu daca este legal sa lucrez ture de 12 ore cu 24 ore libere si 12 ore de noapte cu 48 ore ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare + tura de noapte mariusdej mariusdej Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de plata orelor suplimentare + sporul pentru turele de noate. Pe scurt, am lucrat timp de un an si 3 luni la o firma ... (vezi toată discuția)
Contract de munca canazirubogdan canazirubogdan Buna ziua, As dori sa-mi spuneti cu se intocmeste un contarct de munca pentru un vanzator care lucreaza si ture de noapte ( 20.00 - 08.00) referitor la durata ... (vezi toată discuția)