avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inventarierea anuala a marfurilor
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inventarierea anuala a marfurilor

Buna ziua,
Societatea noastra organizeaza inventarierea anuala a marfurilor. Avand in vedere societatea ca are peste 50 de puncte de lucru si mii de repere in fiecare gestiune, iar listele de inventar se intocmesc electronic,va rog sa ne spuneti daca este posibil sa nu mai procedam la listarea acestora si semnarea pe fiecare pagina in parte, ci sa se arhiveze electronic, iar semnaturile comisiei si a gestionarului sa fie doar pe procesul verbal de stabilirea a rezultatelor inventarierii.
Multumim.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2023
Ioan Petru Butariu, Contabil
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:39, 17 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordin 2634/2015 privind documentele financiar-contabile:

11. În condiţiile în care documentele financiar-contabile (documentele justificative şi documentele contabile) sunt întocmite şi preluate în contabilitate prin utilizarea sistemelor informatice de prelucrare automată a datelor, semnătura nu constituie element obligatoriu. În astfel de situaţii trebuie să se stabilească prin proceduri proprii modalităţi de identificare a persoanelor care au iniţiat, dispus şi aprobat, după caz, efectuarea operaţiunilor respective.

12. Documentele financiar-contabile pot fi prezentate ca documente pe suport hârtie sau în format electronic, cu condiţia întocmirii acestora potrivit prezentelor norme.

Prin document în format electronic se înţelege documentul care conţine informaţiile prevăzute de prezentele norme şi care a fost emis şi primit în format electronic.


Tot acest ordin precizeaza ca lista de inventariere este document contabil (ANEXA Nr. 2 NOMENCLATORUL
documentelor financiar-contabile).
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2023
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventarul de mana sau pe calculator? frezii frezii Exista stipulat in vreo lege ca inventarul trebuie scris de mana?Eu am evidenta pe calculator si am scos la imprimanta inventarul,e mult mai usor si arata mai ... (vezi toată discuția)
Se pot inlocui avizele de marfa pe hartie cu documente electronice? anmdumitrache anmdumitrache Buna ziua. Se pot inlocui avizele de marfa pe hartie cu documente electronice, astfel incat la un eventual control al diferitelor entitati de control pe ... (vezi toată discuția)
Valorificarea unui inventar vali_mira19 vali_mira19 as vrea sa stiu in cat timp se poate valorifica legal un inventar?este normal ca valorificarea unui inventar sa se faca in absenta gestionarilor,sa fie ... (vezi toată discuția)