avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! 1.Dacă am găsit arhivele unei societati ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! 1.Dacă am găsit arhivele unei societati comerciale ...

Bună ziua!
1.Dacă am găsit arhivele unei societati comerciale desfiintate in 2002, dar acestea nu sunt preluate încă de o firma de arhivare, cum pot beneficia de o adeverință de acolo? (ca sa imi ateste vechimea in muncă)
Mentionez si faptul ca nici firma lichidatorului judiciar nu mai exista din anul 2007.
Stiu locul in care se află arhiva, doar ca inca nu se stie cand va fi preluata de o firma de arhivare si am nevoie de acea adeverinta pentru a contesta decizia de la casa de pensii in acele 45 de zile.
2. Daca nu ma incadrez in cele 45 de zile cu depunerea contestatiei deciziei casei de pensii, ulterior se mai poate rezolva ceva prin instanța de judecată? Nu este vina mea ca nu se stie cand o sa fie arhiva preluata.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2023
DianaCiu009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 18 Octombrie 2023
Cu ce va poate ajuta acea adeverinta ?
Acea vechime nu este trecuta si in carnetul de munca ?
Este trecuta dar nu are viza ITM. La ITM mi-au spus ca nu au inregistrate state de plată efectuate de societatea la care am lucrat.
Totodata, in urma demersurilor mele si ITM s-a autosesizat și au început și ei sa caute acele arhive și m-au anunțat ca o sa incerce sa bage si ei in sistem acele state de plata, DAR SĂ ȚIN LEGATURA CU O DOAMNA CARE SE OCUPA SA FIE PRELUATE ARHIVELE DE CATRE O FIRMA DE ARHIVARE.
Eu singur am găsit arhivele, de 3 saptamani dau emailuri.

Carp Mircea a scris:

Cu ce va poate ajuta acea adeverinta ?
Acea vechime nu este trecuta si in carnetul de munca ?

Ceea ce veti adauga ca si stagiu dupa emiterea deciziei va intra in plata incepand cu luna viitoare a depunerii acelei adeverinte.Deocamdata nu face obiectul contestatiei..Nu puteti sa contestati ceea ce nu aveti in dosar.
Eu mai am oricum 6 ani pana la pensionare, adica pana la 60 ani daca s-ar lua in considerare acea vechime. M-am interesat acum deoarece auzisem ca sunt probleme cu acea societate si aveam nevoie ca cei de la Casa de Pensii sa imi spună daca e totul in regula sau nu si cum dumnealor nu mai fac simulări, am facut cerere de calculare.
Deci daca nu actionez in instanță acum, peste 6 ani daca fac rost de acea adeverință, o sa mi se recalculeze fara sa fie nevoie de instanță?

Carp Mircea a scris:

Ceea ce veti adauga ca si stagiu dupa emiterea deciziei va intra in plata incepand cu luna viitoare a depunerii acelei adeverinte.Deocamdata nu face obiectul contestatiei..Nu puteti sa contestati ceea ce nu aveti in dosar.

Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2023
DianaCiu009, utilizator
Statele de plata nu se baga in nicun sistem .. ele trebuiau depuse la acea perioada la ITM... iar acum , nu mai au cum sa le primeasca daca societatea este radiata.

Alte discuții în legătură

Cum se poate reconstitui grupa a ii a de munca ? am lucrat ca ... ddpp ddpp Cum imi pot reconstituii grupa a II a de munca ? Am lucrat ca inginer mecanic, (in perioada 1991-1997) in fosta IRNUP- Constanta (intreprinderea de reparatii ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie pensie am primit decizia de pensionare ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 contestare decizie pensionare am primit decizia de pensionare in care nu s-a tinut cont de vechimea din carnetul de munca ci doar din REVISAL am declarat ... (vezi toată discuția)
Informații grupa ii de muncã fea floreasca aiulianctin aiulianctin Bună ziua, Tatăl meu are 55 ani, a lucrat ca strungar la Fabrica de Elemente și Automatizări Calea Floreasca timp de 12 ani, apoi timp de 14 ani a ... (vezi toată discuția)