avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare achizitie mijloc fix pe PFA neplatitor TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare achizitie mijloc fix pe PFA neplatitor TVA

Sunt tehnician dentar,, desfasor activitate colaborare cu un laborator tehnica dentara, si vreau sa achizitionez un PC performant pe care sa instalez Exocadul, (program pe carel lucrez) ca sa pot lucra si de acasa. Daca cumpar PC in rate ( valoarea >2500 lei deci mijloc fix) cum imi deduc cheltuiala si cum il inregistrez ? Diferenta la sfarsitul lunii dintre venituri si cheltuieli o sa fie pe minus . Scad in fiecare luna rata? Daca da, cum inregistrez factura(ea apare cu suma totala de plata)?

.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 20 Octombrie 2023
Detalii
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva pentru pfa andre02 andre02 Buna ziua. Se pot deduce cheltuieli facute pentru achizitionare de componente PC pe PFA ? Si cum se face deducerea, care este procentul, cat recuperezi, ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar pfa gina.lucia gina.lucia Buna ziua, Am niste neclaritati referitoare la LEASINGUL FINANCIAR. Presupunem urmatoarele date : Un PFA achizitioneaza un utilaj in leasing financiar. ... (vezi toată discuția)
Medic de familie- cheltuieli deductibile (cum?) m2008 m2008 Sunt medic de familie (profesie liberala) si am un cabinet medical individual. Imi conduc contabilitatea (in partida simpla) singura! Am cateva probleme: 1. ... (vezi toată discuția)