avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Am citit ca poti iesi din Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Am citit ca poti iesi din Asociatia de proprietari. ...

Buna seara,
Am citit ca poti iesi din Asociatia de proprietari. Care sunt partile bune si care rele ale iesirii din asociatia de proprietari?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:26, 20 Noiembrie 2023
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista parti bune sau rele, depinde cum priviti lucrurile. Singura diferenta intre a fi membru sau a nu fi membru, ci doar proprietar in condominiu e ca nu puteti decide in Adunarea Generala, prin vot, in cazul hotaririlor ce se iau in AG. In rest aveti exact aceleasi drepturi ca orice alt proprietar, care e membru.
multumesc f mult
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
deci, administratorul trebuie platit
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

gepop a scris:

Buna seara,
Am citit ca poti iesi din Asociatia de proprietari. Care sunt partile bune si care rele ale iesirii din asociatia de proprietari?


Dobîndirea calității de membru al asociației intervine ca urmare a semnării acordului de asociere la înființarea asociației sau printr-o cerere de înscriere care are ca temei de drept art. 17 alin. 7 din legea nr. 196/2018.

„Înscrierea ulterioară în asociație a proprietarilor care nu au fost prezenți la adunarea proprietarilor în vederea constituirii asociației de proprietari sau care au dobândit calitatea de proprietari ulterior adunării de constituire, după caz, se face la cererea scrisă a acestora, prin semnarea unui act adițional la acordul de asociere”.

Pentru „dezînscriere” ar trebui să formulați de asemenea o cerere.
Lăsând deoparte avantajele și dezavantajele, unde ați citit că puteți să ieșiți din asociație, ați citit și care ar fi temeiul de drept al unei astfel de cerereri ?
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2023
robert1958, utilizator
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
As zice ca temeiul de drept este Constitutia Romaniei , art. 40(1) : “ Cetatenii SE POT asocia liber ... “ . Daca au libertatea in a se asocia. , acea libertate inseamna si dreptul de a renunta la a mai fi asociat cand nu-ti mai doresti acea calitate ...

Alte discuții în legătură

Efecte retragere din asociație și din calitatea de membru al cex CornelPop33 CornelPop33 Bună ziua, În situația în care am demisionat din poziția de membru al comitetului executiv al asociației de proprietari, iar apoi am făcut o cerere de ... (vezi toată discuția)
Inscriere in asociatia de prorietari Raducanu Maria Raducanu Maria Buna ziua!In momentul constituiri asociatiei de prorietari mai multe ap.nu au fost inscrise(nu cunoastem motivele de ce as a omis aceste ap.)acum am depus ... (vezi toată discuția)
Actualizare statut asociatie de proprietari cf legii 196/2018 ceraselacera ceraselacera Pentru actualizarea statutului si a acordului de asociere stiu ca trebuie depuse la judecatorie noul statut si un act aditional la acordul de asociere. A depus ... (vezi toată discuția)