avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Cum se poate apara intr-o comisie disciplinara un angajat, cand membrii comisiei au dat dovada de rea intentie inainte de aceasta convocare?
In momentul asistarii de catre un mediator/avocat a angajatului aflat intr-o cercetare disciplinara cum poate ajuta acesta?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 11:14, 8 Februarie 2010
Este foarte important daca se respecta sau nu procedura si termenele unei cerectari prealabile si un alt aspect il reprezinta ceea ce scrieti si semnati dvs..

Persoana care va asista poate fi martor in eventualitatea derularii unui proces.
Se poate apara cu probe ( inscrisuri, martori etc.)

Avocatul va asista sa nu i se incalce drepturile, sa vi se ia la cunostinta in mod corect declaratiile si probele.
In momentul in care cercetarea disciplinara se efectueaza pe motive evazive, in baza unui referat, care nu a fost aratat angajatului,comisia se poate reintalni?
Aprecierea ca evaziva a motivelor va apartiene..nu se intelege ce vreti.Daca vreti sa fiti protejat in fata comisiei prezentati-va cu un avocat.E dreptul dvs...In rest, ce spuneti trebuie sutinut juridic
evaziv inseamna ca angajatul nu intelege motivul pentru care este convocat, deoarece nu este clar scris, se pot face presupuneri, si nu se poate pregati o aparare

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica 1) Cu cate zile inainte trebuie comunicata salariatului convocarea la cercetarae disciplinara? 2) Cercetrea disciplinara poate fi efectuata de o persoana care ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplinara adrianf adrianf Saptamana viitoare sunt convocat(printr-un convocator) la o comisie disciplinara. Pot cere firmei ca cercetarea care se va face sa fie inregistrata in ... (vezi toată discuția)
Comisia de disciplina elena_elena_elena elena_elena_elena va rog frumos sa imi spuneti si mie ce as putea face in situatia in care am fost chemata sa ma apar in fata comisiei de disciplina deoarece mi-am dat demisia ... (vezi toată discuția)