avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societate nou infiintata fără salariati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societate nou infiintata fără salariati

O societate nou infiintata care are cod caen 5520, si care nu angajeaza salariat in termen de 30 de zile de la infiintare trebuie sa treaca la impozit pe profit?.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ILIE ANDRIES , Contabil 19:37, 10 August 2024
Da, devine plătitoare de impozit pe profit ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor prevazute de lege.
Buna ziua, in legatura cu aceasta tema.
Voi infiinta un nou SRL luna asta, insa nu voi avea activitate pana in Ianuarie 2025.
Trebuie sa am un angajat din August pentru a fi pe micro 3%, sau pot sa angajez din Ianuarie 2025 si de atunci voi fi pe micro 3%?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca de la infintare pana la primul angajat cu norma intreaga sunteti la impozit pe profit, dupa prima angajare cu norma intreaga puteti trece la mico.

Daca faceti greseala de a opta micro din prima și nu angajați prsonal, după 30 de zile veti trece la impozit pe profit si nu veti mai putea reveni la mico niciodata (cel putin dupa legislatia actuala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit vs impozit pe microintreprindere 2023-2024 Codrut07 Codrut07 Buna ziua, Detin un SRL (cod caen 7112) care nu a avut si nu are angajati, in urma OUG 16 sunt OBLIGAT ca in 2023 sa trec la impozit pe profit (16%) din cauza ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la impozit pe profit la micro de 1% este posibila din 2024? Andreea Muresan Andreea Muresan Buna ziua! Conform noilor reguli am trecut in 2023 la impozit pe profit de la 16% ( de la micro 3% in 2022). As vrea sa stiu daca va fi posibil ca din ... (vezi toată discuția)
Trecere la impozit pe venit micro viviana.trefan viviana.trefan Trecere de la impozit pe profit la impozit pe venit micro in 2023 sau in viitor , ulterior indeplinirii conditiilor de micro , precum minim un salariat ? Se ... (vezi toată discuția)