avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, cine poate aplica sancțiuni și ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, cine poate aplica sancțiuni și ce sancțiuni pentru ...

Bună ziua, cine poate aplica sancțiuni și ce sancțiuni pentru încălcarea dispozițiilor din "Regulamentului condominiului" ORDIN nr. 1.058 din 11 februarie 2019
privind aprobarea conținutului-cadru al statutului asociației de proprietari și al regulamentului condominiului, anexa 2, Art. 11, 12?
Cel mai recent răspuns: Geagichi , utilizator 14:42, 2 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni din cadrul asociatiei nu poate da sanctiuni, nefiind agent constatator.
Dar, as. prop. se poate adresa, de exemplu Serviciul as. proprietari din localitate care este reprezentantul Primarului in teritoriu, sau Politiei Locale care ii poate "arde" pe cei car incalca Legea.
In fine, sunt cazuri si cazuri...
Dacă regulamentul prevede expresis verbis că "încălcarea prevederilor prezentului regulament nu constituie contravenți" în baza a ce agenții constatatori sancționează încălcările din acel regulament?
Pe ce bază dacă legea zice clar : ""încălcarea prevederilor prezentului regulament nu constituie contravenți".

Adam Grecu a scris:

Dar, as. prop. se poate adresa, de exemplu Serviciul as. proprietari din localitate care este reprezentantul Primarului in teritoriu, sau Politiei Locale care ii poate "arde" pe cei car incalca Legea.
In fine, sunt cazuri si cazuri...

Dvs. puneti intrebarea si tot dvs. raspundeti.
Adica stiti ca un vecin face pe nebunul, incalca orice regula, dar nu poate fi scanctionat pen'ca :
..."încălcarea prevederilor prezentului regulament nu constituie contravenți"

Si-atunci ce frectie putem face cu acest Regulament cadru?
Eu v-am zis ca sunt situatii si situatii in care doar cei mentionati de catre mine - serv. as. prop. si politia locala, in multe cazuri pot aplica sanctiuni.
Legea nr. 1196/2018, spune:
.............
Art. 29. - (1) În cazurile în care unul dintre proprietari împiedică, cu reacredinţă şi sub orice formă, folosirea normală a condominiului, sau a unor părţi componente, potrivit destinaţiei acestora, şi creează prejudicii celorlalţi
proprietari, proprietarii prejudiciaţi sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său se poate adresa în scris preşedintelui, comitetului executiv al asociaţiei de proprietari şi instituţiilor cu atribuţii privind respectarea
ordinii şi liniştii publice sau, după caz, instanţelor judecătoreşti.
Repet sunt atat de multe si diverse cazurile in care un vecin ne face necazuri, incat, un presedinte al unei as. de proprietari nu poate face nimic, dar cu ajutorul celor prejudiciati, se poate adresa ...instituţiilor cu atribuţii privind respectarea ordinii şi liniştii publice sau, după caz, instanţelor judecătoreşti.

Alte discuții în legătură

Domiciliez într-un bloc, unde la subsol este un spațiu tehnic, ... ceciliabraek@gmail.com ceciliabraek@gmail.com Domiciliez într-un bloc, unde la subsol este un spațiu tehnic, proprietate comună, nefiind prevăzut cu boxe sau depedințe din construcție, aspect ce ... (vezi toată discuția)
Roi asociatie de proprietari interzis caini pe iarba portocala123 portocala123 Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de cadrul legal in care o asociatie de proprietari poate impune noi reguli legat de calcatul ierbii intr-un complex ... (vezi toată discuția)
Normele de aplicare ale legii 196/2018 ! vasile14belciug vasile14belciug Vă rog să mă ajutați să intru în posesia NORMELOR DE APLICARE ALE LEGII 196/2018 ! Vă mulțumesc frumos ! (vezi toată discuția)