sunt angajat la o scoala. am avut in subinventar un laptop, care mi s-a furat din birou. s-a anuntat politia si este un dosar penal cu autor necunoscut. Contabilul scolii imi imputa acum laptop-ul. Este corect sa platesc ceva care s-a furat, fara sa fie vorba de un prejudicu adusde mine?
Este o masura netemeinica si nelegala,mai ales ca este in desfasurare o cercetare a politiei.
Care sunt demersurile concrete facute de contabil impotriva dvs ?
In situatia in care intentioneaza micsorarea drepturilor dvs salariale,o perioada pana la recuperarea prejudiciului,este de preferat sa discutati decent ,sa il atentionati ca nu are autoritate si calitate sa dispuna recuperarea valorii bunului ,care face obiectul unui dosar in cercetare.
Cereti-i contabilului sa va arate legea in care scrie ca , in caz de furt , raspunde gestionarul pentru dezdaunarea societatii proprietara a bunului furat!B-)
Daca va face decizie de impunere atacati-o in instanta! Veti castiga!
este corecta opinia colegului.Furtul s-a facut din patrimoniul scolii nu al d-voastra.Contabilul lucreaza cu cifrele si nu are prerogativa de a da decizii de imputare fara acordul directorului. Justitia va va salva la o adica.