avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... furt din gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

furt din gestiune

sunt angajat la o scoala. am avut in subinventar un laptop, care mi s-a furat din birou. s-a anuntat politia si este un dosar penal cu autor necunoscut. Contabilul scolii imi imputa acum laptop-ul. Este corect sa platesc ceva care s-a furat, fara sa fie vorba de un prejudicu adusde mine?
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 23:34, 29 Ianuarie 2010
Este o masura netemeinica si nelegala,mai ales ca este in desfasurare o cercetare a politiei.
Care sunt demersurile concrete facute de contabil impotriva dvs ?
In situatia in care intentioneaza micsorarea drepturilor dvs salariale,o perioada pana la recuperarea prejudiciului,este de preferat sa discutati decent ,sa il atentionati ca nu are autoritate si calitate sa dispuna recuperarea valorii bunului ,care face obiectul unui dosar in cercetare.
Cereti-i contabilului sa va arate legea in care scrie ca , in caz de furt , raspunde gestionarul pentru dezdaunarea societatii proprietara a bunului furat!B-)
Daca va face decizie de impunere atacati-o in instanta! Veti castiga!
Nu este corect, vorbiti cu directorul.
este corecta opinia colegului.Furtul s-a facut din patrimoniul scolii nu al d-voastra.Contabilul lucreaza cu cifrele si nu are prerogativa de a da decizii de imputare fara acordul directorului. Justitia va va salva la o adica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scad in contabilitate un furt vasile cel mare vasile cel mare Am un furt din gestine, cu autor necunoscut. Cum scad din gestiune obiectul furat fara sa imput gestionarului furtul? (vezi toată discuția)
Furt din gestiune vasile cel mare vasile cel mare Mi s-a furat un laptop din gestiune, cu ancheta la Politie si autor necunoscut. Contabilitatea vrea sa imi retina pe salar costul laptop-ului. Este corect? (vezi toată discuția)
Salariat neatent- furt Monica H. Monica H. Speta mea este cam asa: Unui angajat i s au furat incasarile dintr o zi. Pe camerele de supraveghere, nu se vede autorul. Am facut plangere la Politie...autor ... (vezi toată discuția)