Buna ziua. Tatăl meu a avut 6 frați, iar după moartea bunicilor aceștia nu au făcut taxa de succesiune. Conform legii 123/2023, eu ca moștenitor al tatălui meu,deoarece tata a decedat, pot cere titlu de proprietate pe un teren al bunicilor mei sau trebuie sa fie si verișorii mei. Mentionez ca din cei 6 copii ai bunicilor mai traiesc doar 2. Multumesc pentru raspuns.
Bună seara!
Da, dvs.ca reprezentanta a tatălui dvs.decedat( copil al bunicilor dvs.) puteți cere dezbaterea succesiunii la un notar dar trebuie sa chemații toți frații tatălui dvs.in viață, iar pentru cei care nu mai sunt în viață, pe moștenitorii acestora.
După ce se obține certificatul de moștenitor se face partajul. Daca vă înțelegeți cu ceilalți moștenitori, puteți cere dvs.terenul respectiv și îi despăgubiți pe aceștia cu o suma de bani, numita sulta.
Daca nu vă înțelegeți de buna voie, partajul se va face obligatoriu în fața instanței de judecată.
Moștenire
Rzsolt
Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei.
Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)
Succesiunea
catalinaciobanu
buna ziua,
am o mare problema daca pot sa is pun asa.
parintii mei locuiesc la casa,care casa a fost pe numele bunicii 5 optimi care la randul ei a avut 3 ... (vezi toată discuția)