avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua. O institutie publica cu personalitate ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua. O institutie publica cu personalitate juridica ( serviciul ...

Buna ziua. O institutie publica cu personalitate juridica ( serviciul public de gestionare a cainilor fara stapan) finantata din bugetul local al unei primarii de municipiu, care nu are mai mult de 50 de angajati asa cum prevede lg 296/2023 trebuie sa fuzioneze cu o alta institutie. Pana aici clar.
INTREBARE : Va reduce nr de posturi doar cu 15 % asa cum scrie la art XXIX ? ( Prin desființare/reorganizare/fuzionare sau transfer al activității către alte structuri organizatorice, inclusiv către structurile organizatorice aflate în coordonarea/ autoritatea/ subordonarea autorităților administrației publice locale/județene/ centrale, trebuie să rezulte cel puțin următoarele condiții cumulative:
a) o reducere cu cel puțin 15% a numărului de personal proporțional atât pentru funcțiile de conducere, cât și pentru funcțiile de execuție;)

sau

va reduce pe langa 15% si cu 10 % asa cum cere articolul XVII ALIN 8? ( Numărul maxim al posturilor corespunzător fiecărei unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, stabilit potrivit art. III alin. (8^1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, precum și pentru stabilirea unor măsuri financiare, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 13/2011, cu modificările și completările ulterioare, și pct. 1 din anexa la respectiva ordonanța de urgență se reduce cu 10% începând cu data de 1 noiembrie 2023.)

DECI care procent se aplica acestei institutii ? cel de 10 sau 15? sau amandoua (25%). multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
sppsv2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 15:54, 3 Noiembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Mie mi se pare că cele două articole pe care le-ați invocat pleacă de la două ipoteze separate.
Astfel, art. XVII alin. (8) are în vedere reducerea nr. de posturi cu 10% de către UAT-uri și la nivel de UAT. Mie mi se pare că reducerea posturilor se poate realiza de la oricare instituiție publică aflată în subordinea UAT-ului (aparatul de specialitate al primarului, aparatul de specialitate al consiliului județean, precum și din instituțiile publice locale înființate prin hotărâri ale autorităților deliberative, autoritățile administrației publice locale, cf. art. III alin. (1) din OUG 63/2010).

Art. XXIX se aplică exclusiv în caz de fuziune/divizare etc., iar instituțiile publice implicate trebuie să reducă personalul numai cu 15%. Ele nu sunt supuse și dispozițiilor art. XVII alin. (8).

În concluzie, mie mi se pare că: (a) în caz de fuziune/reorganizare etc. se aplică exlcusiv procentul de 15%; (b) independent de fuziune/divizare etc. pot fi reduse posturi din cadrul instituției publice menționate de dvs., până la atingerea procentului de 10%, raportat la nr. posturilor din cadrul UAT-ului, nu la nr. posturilor din cadrul instituției publice locale.

Toate cele bune,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biblioteca judeteana în ce articol din legea 296/2023 se poate ... goplanet goplanet Biblioteca judeteana în ce articol din legea 296/2023 se poate încadra pentru reorganizare și de la ce data? (vezi toată discuția)
Un articol dintr o lege care se referea la data de 31.12.2023 ... goplanet goplanet Un articol dintr o lege care se referea la data de 31.12.2023 a fost prorogat pana la 30.06.2024. Mai poate fi aplicat pana în luna decembrie? (vezi toată discuția)