avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Rezidenta fiscala in Emiratele Arabe Unite
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Rezidenta fiscala in Emiratele Arabe Unite

Lucrez in domeniul IT si ca urmare a noilor masuri fiscale aplicate intreprinderilor din Romania, doresc sa ma mut fizic si sa imi mut rezidenta fiscala in Emiratele Arabe Unite dar doresc sa pastrez SRL-ul din Romania.
In aceste conditii, daca sunt asociat unic la un SRL din Romania, care are un angajat, trebuie sa platesc 8% impozit pe dividende si contributia cass pentru depasirea plafonului de 60 de salarii minime sau trebuie platit doar impozitul de 3% pe venit?
Referitor la dividende am citit in "Conventia pentru evitarea dublei impuneri", articolul 10, paragraful 2, ca impozitul astfel stabilit nu va depasi 3% (trei la suta) din suma bruta a dividendelor.

Doresc sa intreb cine stabileste cat este procentul de plata pentru dividende si catre cine trebuie sa ma adresez pentru a afla mai multe informatii?

Atasez url catre Conventia pentru evitarea dublei impuneri
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
mihdn, utilizator

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa am certificat de rezidenta fiscala din franta privind aplicarea conventiei de evitare a dublei impuneri? Contabil_in_Calarasi Contabil_in_Calarasi O persoana fizica cu cetatenie franceza (cu domiciliul in Franta) obtine un certificat de inregistrare (eliberat de MAI-Biroul Imigrari)care ii atesta dreptul ... (vezi toată discuția)