avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președinte al asociației de proprietari cu mandat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președinte al asociației de proprietari cu mandat expirat

În adunarea generală a asociației de proprietari de anul trecut a fost ales un nou comitet, dar nu a putut fi ales un nou președinte, întrucât cel în funcție a dorit să renunțe, iar alți candidați nu au existat.
Știu că legea prevede organizarea unor adunări generale la intervale de cinci zile până când este ales un nou președinte, dar această prevedere nu poate fi transpusă în practică din cauza procedurii de convocare prin poștă a proprietarilor absenți din condominiu, procedură care durează cel puțin două săptămâni. În plus, în continuare, nu există persoane doritoare să-și asume această funcție.
Sunt două aspecte ale acestei situații pe care vă rog să le clarificați: ce se poate face dacă actualul președinte, din motive de sănătate, nu mai poate exercita funcția și, având în vedere că mandatul acestuia a expirat, dacă mai este valabilă semnătura sa.
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari fara presedinte Cristina Crisan Cristina Crisan Buna ziua, Intrebarea mea este,ce se intampla daca intr-o adunare generala presedintele si-a dat demisia si nimeni din cei prezenti nu au dorit sa i-a aceasta ... (vezi toată discuția)
La o asociatie de proprietari nu exista presedinte si comitet ... Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la o asociatie de proprietari nu exista presedinte si comitet executiv. Un proprietar a luat initiativa de a convoca adunarea generala pe baza te tabel nominal ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)