avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari fara presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari fara presedinte

Buna ziua,
Intrebarea mea este,ce se intampla daca intr-o adunare generala presedintele si-a dat demisia si nimeni din cei prezenti nu au dorit sa i-a aceasta functie.
In tributiile cui sta organizarea din nou a adunarii generale si ce se intampla daca nici a doua oara nu se alege presedinte ?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 21:52, 29 Mai 2017
De organizarea adunarilor generale se ocupa presedintele sau comitetul executiv.

Art. 14-hg1588
(2)Adunarea generala ordinara are loc cel putin o data pe an, in primul trimestru. Convocarea se asigura de presedintele sau de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
(3)Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei de proprietari pot fi convocate oricand de comitetul executiv sau de cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.

Cei care au fost alesi in comitet de ce au acceptat sa fie alesi daca nu vor sa isi asume responsabilitatile de membri CEx?
Daca niciunul dintre membrii Cex nu vrea sa isi asume responsabilitatea atunci mai bine desfiintati comitetul.

Sau motivati functia cu o indemnizatie mare, comision din contractele de reparatii, cadâne, cămile, etc.;)

Puteti functiona si fara prezident 90 de zile, atributiile comitetului executiv fiind aceleasi ca si ale prezidentului. Organizati AG din 90 in 90 de zile, organizarea adun gen nu este limitata in timp. Insa in relatia cu tertii trebuie sa fie o persoana care sa reprezinte asociatia in mod legal. Se emite o decizie a CEx prin care Xulescu reprezinta asociatia.

Art. 18
(1)Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor in cadrul adunarii generale.
(7)In cazul in care presedintele se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile, acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte, numit de presedintele asociatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmand ca in termen de 90 de zile de la data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte.
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2017
cyan, moderator
in afara de situatiile prezentate mai sus, acest rol il poate indeplini un grup de initiativa reprezentand 20% dintre locatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari vicar vicar Buna ziua intrebarea este daca actualul presedinte isi da demisia, se alege un altul de catre comitet, se face adunare generala extraordinara sau il ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Schimbarea presedintelui de asociatie de locatari matei coca matei coca As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia? S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ... (vezi toată discuția)