avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua , am 3 luni de muncă , și iau tratament ca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua , am 3 luni de muncă , și iau tratament ca sa rămân ...

Buna ziua , am 3 luni de muncă , și iau tratament ca sa rămân însărcinată nu știu dacă se va întâmpla asta repede sau peste cele 12 luni de munca . In cazul in care se va întâmpla mai repede , as dori sa știu in cazul in care ma duc sa plătesc la CAS pentru un an , voi putea beneficia de indemnizație creștere copil ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:12, 2 Noiembrie 2023
Nu va ajuta la nimic plata contributiilor , indemnizatia de CCC este conditionata de obtinerea de venituri supuse impozitului pe venit , provenite din salarii , activitati independente , agricultura ... , timp de minim 12 luni in ultimele 24 de luni dinaintea nasterii copilului . Deci , nu inainte de a ramane insarcinata . Ori , daca aveti 3 luni lucrate , daca obtineti de acum inainte o sarcina , veti mai avea cel putin inca 9 luni cu venit din salarii . Prin urmare , va incadrati ...
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator
1. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale.
Asadar, se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului, chiar dacă pentru această persoană angajatorul nu a plătit contribuţiile de asigurări sociale. Indemnizaţia pentru creşterea copilului nu are legătură cu contribuţiile de asigurări sociale la bugetele aferente acestora, ci se acordă în raport cu efectuarea sau nu a unei activităţi profesionale ori existenţa uneia sau mai multor perioade asimilate prevăzute de OUG nr. 111/2010.

2. Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele |prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrezi la o firma de la data de 01.04.2024 sunt însărcinată ... Onij Onij Lucrezi la o firma de la data de 01.04.2024 Sunt însărcinată de 1 luna Acuma am aflat că taxele după noi nu sunt platite Beneficiezi de concediu de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Bianca198906 Bianca198906 Buna seara. De ceva timp incerc sa ma lamuresc despre indemnizatia postnatala a cresterii copilului.poti sau nu sa iti platesti contributiile la casa de ... (vezi toată discuția)
Maternitate-neplata contributii de catre angajator flay flay Buna ziua, Doresc sa stiu cum sunt afectata in cazul in care raman insarcinata de faptul ca angajatorul nu-si plateste la timp contributiile salariale catre ... (vezi toată discuția)