Buna ziua , am 3 luni de muncă , și iau tratament ca sa rămân însărcinată nu știu dacă se va întâmpla asta repede sau peste cele 12 luni de munca . In cazul in care se va întâmpla mai repede , as dori sa știu in cazul in care ma duc sa plătesc la CAS pentru un an , voi putea beneficia de indemnizație creștere copil ?
Nu va ajuta la nimic plata contributiilor , indemnizatia de CCC este conditionata de obtinerea de venituri supuse impozitului pe venit , provenite din salarii , activitati independente , agricultura ... , timp de minim 12 luni in ultimele 24 de luni dinaintea nasterii copilului . Deci , nu inainte de a ramane insarcinata . Ori , daca aveti 3 luni lucrate , daca obtineti de acum inainte o sarcina , veti mai avea cel putin inca 9 luni cu venit din salarii . Prin urmare , va incadrati ...
1. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale.
Asadar, se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului, chiar dacă pentru această persoană angajatorul nu a plătit contribuţiile de asigurări sociale. Indemnizaţia pentru creşterea copilului nu are legătură cu contribuţiile de asigurări sociale la bugetele aferente acestora, ci se acordă în raport cu efectuarea sau nu a unei activităţi profesionale ori existenţa uneia sau mai multor perioade asimilate prevăzute de OUG nr. 111/2010.
2. Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele |prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Indemnizatie
Bianca198906
Buna seara. De ceva timp incerc sa ma lamuresc despre indemnizatia postnatala a cresterii copilului.poti sau nu sa iti platesti contributiile la casa de ... (vezi toată discuția)