avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte civila in proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte civila in proces penal

Pot să mă consitui parte civila într-un dosar penal pentru care procurorul a dat ordonanta de renuntare la urmarirea penala? Ordonanta a fost inaintata judecatorului de camera preliminara. Sedinta va avea loc în 2 săptămâni.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
Sorina-Ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 19:23, 2 Noiembrie 2023
Buna ziua, in primul rand intelegand ca sunteti persoana vatamata trebuie ss va aparati si sa va opuneti acelei cereri de renuntare. Daca se confirma ordonanta de renuntare, procesul penal se inchide si nu aveti posibilitatea de a va constitui parte civila decat eventual sa intentati o actiune civila daca conditiile sunt indeplinite unde costurile vor fi mai mari. Prin urmare ar fi de evitat sa se confirme solutia de renuntare, faceti apararile necesare.
Multumesc pentru raspuns. Pana se confirma ordonatnta de renuntare, ma pot constitui parte civila si continua pe partea civila ca sa nu mai intentez separat o alta actiune?
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectul cauzei: confirmare de renunțare la urmărire penală. ... Reghy Reghy Obiectul cauzei: Confirmare de renunțare la urmărire penală. Mă puteți ajuta cu descifrarea acestor termeni juridici? Vă mulțumesc! (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Bună seară, sunt parte vătămată, am verificat pe portal ... Ionut9966 Ionut9966 Bună seară, sunt parte vătămată, am verificat pe portal și am găsit asta: Obiect: confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP), nu ... (vezi toată discuția)