avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, ma puteți ajuta cu un răspuns? Am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, ma puteți ajuta cu un răspuns? Am contract de 1% cu ...

Bună ziua, ma puteți ajuta cu un răspuns? Am contract de 1%cu casa de asigurări sociale, am. Întrat în concediu medical, am cotizat timp de 6 luni, dacă mai am lucrate 6 luni, am dreptul la indemnizație creștere copil? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 5 Noiembrie 2023
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea indemnizatiei de crestere copil crina1980 crina1980 Bună ziua, Vă rog sa-mi spune-ti daca pot beneficia de indemnizatie de cresterea copilului.Sunt casnică, dar am cotizat și încă mai cotizez la casa ... (vezi toată discuția)
Lucrezi la o firma de la data de 01.04.2024 sunt însărcinată ... Onij Onij Lucrezi la o firma de la data de 01.04.2024 Sunt însărcinată de 1 luna Acuma am aflat că taxele după noi nu sunt platite Beneficiezi de concediu de ... (vezi toată discuția)