avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii, se pate cumula ani lucrați in condiții ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii, se pate cumula ani lucrați in condiții speciale cu ...

Pensii, se pot cumula ani lucrați in condiții speciale cu fracția de 7 luni lucrați in grupa doua înainte de 2001 Aprilie.
Ani munciți in grupa speciala 16 ani 10 luni 28 zile, din care 11 ani 1 luna înainte de Aprilie 2001,
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2023
azer99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:52, 6 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
Art.158
(3) Stagiile de cotizare realizate în grupa I de muncă, condiții speciale și/sau alte condiții de muncă mai mici de 2 ani, se valorifică în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare conform art. 55 alin. (1) lit. a) și tabelului nr. 1.

Carp Mircea a scris:

Legea 263/2010
Art.158
(3) Stagiile de cotizare realizate în grupa I de muncă, condiții speciale și/sau alte condiții de muncă mai mici de 2 ani, se valorifică în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare conform art. 55 alin. (1) lit. a) și tabelului nr. 1.

. Îmi puteti spune mai explicit pe întelesul meu, nu ma pricep sa caut legea, va mulțumesc anticipat!
Pe actiuala legislatie daca aveti mai putin de 2 ani lucrati in conditii speciale, acestia pot fi valorificati trecand la conditii deosebite.Numai daca aveti stagiu in conditii deosebite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei standard de pensionare pentru perioadele lucrate in grupa i de munca si in conditii speciale mpetrea2000 mpetrea2000 Anterior datei de 1.04.2001 am lucrat in grupa I cu 75%.Dupa aceasta data am beneficiat de conditii speciale.Ma puteti lamuri cum se face reducerea varsteide ... (vezi toată discuția)
Grupe de munca Constantin 1411 Constantin 1411 Care sunt beneficiile grupelor de munca si ce articol din codul muncii sta la baza acestora (vezi toată discuția)
Pensionare florin_neagu florin_neagu Am lucrat timp de doi ani, intre 11.09.1979 si 01.10.1981 la I.P.Al Slatina in grupa I de munca. Am adeverinta care atesta acest fapt. Am discutat cu o ... (vezi toată discuția)