avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament luat prin licitație la care vecinii nu vor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament luat prin licitație la care vecinii nu vor sa imi ...

Apartament luat prin licitație la care vecinii nu vor sa imi dea cartela de la interfon si de la lift deoarece fostul proprietar nu a platit nimic la modernizări/reparatii. Menționez că nu este asociație de locatari.

N-am o problema să plătesc absolut tot de cand sunt eu proprietar dar nu prea mi se pare normal să dau din urmă. Si poate plăteam dar e vorba de o suma destul de mare.
Cel mai recent răspuns: CST1976 , utilizator 16:44, 13 Noiembrie 2023
1 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Intrebare: Dvs. cand ati participat la aceasta licitatie, v-ati informat daca locuinta pentru care ati dat o caruta de bani, mai are si ceva "sarcini"?
Probabil ca executorul judecatoresc - care avea aceasta obigatie de informare, nu a facuto.
Asadar, cred ca ar trebui sa mergeti la ex. jr. sa clarificati.
Pentru a va ajuta un pic, va rog lecturati Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi
funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, art. 33 in intregime si mai mare atentie la aliniatul (3) si (4) :
(3) Dispoziţiile alin. (2) se aplică în mod corespunzător şi la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti care ţine loc de act de înstrăinare, prin care se înstrăinează locuinţele sau spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă
dintr-un condominium.
(4) Actele de înstrăinare autentificate de notarul public cu nerespectarea prevederilor alin. (2) sunt anulabile.

Daca spuneti ca nu sunteti organizati in as. de proprietari, cred ca dvs. ar trebui sa apelati la serviciile unui avocat si, probabil va ajuta prevederile Noului Cod Civil.
Succes!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile imobile adjudecate la o licitatie organizata de executor se primesc libere de orice sarcini . Tocmai pentru a-si valorifica creantele care au generat sarcinile , acei creditori au solicitat executarea silita . Daca suma obtinuta nu acopera toate datoriile , cei care au de incasat bani vor executa debitorul pe venituri , alte bunuri ... dar adjudecatarul nu are nici o obligatie in acest sens . Nu e ca la vanzare-cumparare cand , daca bunul este grevat de sarcini , cumparatorul isi asuma indeplinirea acestora .
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
CHKa, utilizator

Buna!
Dvs. cand ati participat la aceasta licitatie, v-ati informat daca locuinta pentru care ati dat o caruta de bani, mai are si ceva "sarcini"?

Este liber de sarcini, scrie si in documente.

Credeti ca se poate face ceva?
Multumesc de raspuns!
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2023
GluPix, utilizator
Bunurile imobile adjudecate la o licitatie organizata de executor se primesc libere de orice sarcini .

Exact! Dar ce pot face eu in situatia data? Daca avea o asociatie de locatari era mai simplu dpdv legal ca era un reprezentant acolo.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2023
GluPix, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
La interfonul nostru , pe ecranul de afisaj , apare numele firmei care l-a instalat . Puteti cere acesteia o cartela de acces , contra cost . Sau aflati cumva numele firmei . Puteti dovedi ca sunteti proprietar cu actul dvs. de proprietate . Oricum , ca sa va aratati bunavointa , puteti sa va oferiti sa platiti cota-parte a instalatiei de interfon , iar vecinii care au suportat costul sa-si imparta suma . Nu poate fi decat o suma modica ... dar - stiti si dvs. - mustele se prind cu miere , nu cu otet ...

Alte discuții în legătură

Salut! de curand m-am mutat intr-un bloc format din 5 scari, ... eavocatciprian eavocatciprian Salut! De curand m-am mutat intr-un bloc format din 5 scari, numerotate de la A la E, fiecare scara cu propria asociatie. In acest bloc exista garaje la ... (vezi toată discuția)
Interfon pe un singur etaj AndreiGh89 AndreiGh89 Bună ziua, Am o problemă cu președintele asociației de proprietari a blocului în care sunt chiriaș. Vrea (de fapt a început dimineață) să ... (vezi toată discuția)
Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)